Ana SayfaKadın‘Cinsel istismar ve şiddet suçu işleyenler kamu çalışanı olamayacak’

‘Cinsel istismar ve şiddet suçu işleyenler kamu çalışanı olamayacak’

HABER MERKEZİ – Kadın ve çocukları cinsel istismara veya şiddete maruz bırakan erkeklerin kamu işçisi, polis ya da asker olmasını engellemeyi öngören düzenlemenin yakında Meclis’e geleceği belirtildi.

Çocuklara yönelik cinsel istismara karşı yeni önlem ve düzenlemeler almayı planlayan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ başkanlığındaki 6 bakandan oluşan heyet bir araya geldi.

Çalışma, Maliye, Aile ve Adalet gibi konuyla ilgili bakanlıkların temsilcilerinin katıldığı toplantıda istismara ilişkin kamu kurumunda alınacak tedbirler tartışıldı.

Sabah’ın haberine göre bu görüşmede alınan kararla istismar, taciz, kadına şiddet suçu işleyenlerin kamu görevinde çalışmasının engellenmesi için yasal bir düzenleme hazırlanacak.

Hem 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası’na eklenecek madde ile hem de 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KİT’ler ve sözleşmeli personel), 926 Sayılı Yasa (TSK personeli) ve 2802 Sayılı Yasa’da (Hakim- Savcı) yapılacak değişikliklerle bu uygulama hayata geçirilecek.

Bu suçları işleyenler memur, sözleşmeli memur, işçi ya da taşeron gibi kamu personeli statüsünde devlet kurumlarında hiçbir statüde görev alamayacak. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ya da Emniyet teşkilatında da göreve gelemeyecek.

Bu düzenlemenin kısa süre içinde Meclis’e geleceği belirtildi.