Ana SayfaMedyaÇok dilli ve kültürlü: Jin TV 8 Mart’ta yayına başlıyor

Çok dilli ve kültürlü: Jin TV 8 Mart’ta yayına başlıyor

HABER MERKEZİ – Dünyaya kadınların sesini duyurmak için yola çıkan Jin TV 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yayın hayatına başlayacağını açıkladı.

Newa Kadın Vakfı, tüm aşamasında kadınların yer aldığı Jin TV’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde test yayınına başlayacağını açıkladı.

Vakıf, 9 Ocak’ta duyurusu yapılan televizyon kanalının çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“8 Mart 1857’de ABD’nin New York kentinde kırk bin kadının emek, hak ve özgürlük mücadelesinden, 2018 yılına uzanan kadınların siyasette, sosyal yaşam, hukuk vb. tüm alanlarda büyüttüğü özgürlük mücadelesi bizlere ilham kaynağı olmuştur.”

Jin TV’nin çok dilli ve kültürlü bir kanal olacağının kaydedildiği açıklamada tüm kadınlar ekran başına çağrıldı:

 “2018 yılı 8 Mart gününde kadınlar bir kez daha kadın bedeni, kadın emeği, kadın varlığı üzerindeki şiddeti, sömürüyü kırma iddiasıyla dünyanın dört bir yanında sokaklara çıkıyor. Amacını, talebini, örgütlülüğünü, ataerkil zihniyete karşı büyütüyor ve güçlendiriyor. Bu örgütlülüğün bir parçası olarak dünya kadınlarının sesini, sözünü, mücadelesini duyurmak ve onlarla daha güçlü buluşmak için 8 Mart’ta Jin TV olarak test yayına başlıyoruz.

Bütün kadınları ekran başına, ‘Kadının sesi, yaşamın yüzü: Jin TV’yi izlemeye, izletmeye davet ediyoruz. Çok dilli, çok kültürlü, çok yönlü yayıncılığı esas alacak olan televizyonumuzu şu frekanslar üzeri izleyebilirsiniz :

Uydu: Hotbird 13°E

Frekans: 11 054 MHz

Polarizasyon: Horizontal

Symbolrate: 27500

FEC-rate: 5/6.”

Previous post
Ludivine Bantigny ile Mayıs '68 ve onun mirası üzerine söyleşi
Next post
Enflasyon beklentilerin üzerinde: Gıda fiyatlarında artış sürüyor