Ana SayfaPolitika‘Din âlimi diye geçinen şarlatanların sapıklıkları karşısında artık sözün bittiği yerdeyiz’

‘Din âlimi diye geçinen şarlatanların sapıklıkları karşısında artık sözün bittiği yerdeyiz’

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Hüda Kaya, Meclis’te yaptığı konuşmada son 16 yılda artan cinsel istismar ve saldırılara dikkat çekerek, “Din âlimi diye geçinen şarlatanların sapıklıkları karşısında artık sözün bittiği yerdeyiz” dedi. Kadınların gözaltında tecavüz ile tehdit edildiğini söyleyen Kaya, “Vicdanları kurtarmanın zamanı geldi geçiyor” ifadelerini kullandı.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Meclis Genel Kurulu’nda giderek artan çocuk ve kadınlara yönelik cinsel istismarlara değindi.

Çocukların güvenliğinin, kadınların geleceğinin kalmadığını dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

“16 yıllık bir muhafazakâr iktidarda bu toplumun çocukları, hocaları, din âlimi diye geçinen şarlatanları böyle mi, bu hâllere mi gelecekti diyoruz artık. Bir cemaate mensup hoca kılıklı biri çıkıyor, ‘Tek kadınla yetinen erkek sapıktır’ diye böyle bir ahkâm kesiyor utanmadan. Böyle bir ahlaksızlık, böyle bir sapıklık görülmüş değil. Yine bir tanesi, bugünkü yeni bir haber. 6 yaşındaki bir çocuk ‘Anne, ben hamile kalır mıyım’ deyince tecavüze uğradığı anlaşılıyor. Bu bir değil, beş değil, yüz değil, yüzlerce örnek var böyle. Bunlar için bir şey yapmak gerekmiyor mu? Sizlerin de ailesi var, sizlerin de çocukları var, gençleriniz var, geleceğimiz var, 80 milyon insanın umudu var. Artık sözün bittiği yerdeyiz.”

Kaya’dan iktidara 28 Şubat göndermesi

Günümüzde yapılanları 28 Şubat süreci ile kıyaslayan Kaya iktidara seslenerek, “28 Şubat edebiyatı yapan ey iktidar vekilleri, bugün kaç tane şehrin emniyetinde gözaltında kaç kadının başörtüsünün açıldığını biliyor musunuz?” dedi.

“İyi biliyorsunuzdur muhakkak” diyen Hüda Kaya, devamla şunları ifade etti:

“Bırakın onu, Erdemli’de biyoloji öğretmeni bir kadın kızıyla gözaltına alınıyor. Duruşunu, inancını, şunu bunu desteklemeyebiliriz, mesele bu değil. Bir kadının -kim olursa olsun- karşı karşıya kaldığı tehlikedir, tehdittir söz konusu olan. Bir kadın, kızıyla gözaltında sorgulanıyor ve kızına tecavüz etmekle tehdit ediliyor. Artık vicdanları kurtarmanın zamanı geldi geçiyor. Söylenecek söz yetmiyor artık, kelimeler tükenmiş durumda.”

‘Kadınlar devlet kurumlarında tecavüz ile tehdit ediliyor’

HDP’li Kaya kadınların devlet kurumlarında tecavüz ile tehdit edildiklerini kaydetti ve “Her gün kadın ve çocuk tecavüzlerini konuşup, çözüm bulalım diye bizler çırpınırken, gözaltında bile devletin güvenlik güçlerinin elindeyken -ki orası sonuçta bir devlet kurumudur- orada bile kadınlar eğer tecavüzle tehdit ediliyorlarsa, bunu biraz düşünmek gerekiyor” diye konuştu.

Previous post
Ölümünün 45. yılında Aşık Veysel türkülerle anılıyor
Next post
Şemdinli'de zırhlı araç bir yurttaşa çarptı