Ana SayfaGüncelDışişleri’nden AP’nin Afrin kararına tepki

Dışişleri’nden AP’nin Afrin kararına tepki

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanlığı’ndan AP’nin Türkiye’ye “Afrin’den çekil” çağrısını içeren kararına tepki geldi. Açıklamada AP’nin kararı “objektiflikten uzak ve taraflı bakış” olarak nitelendirildi.

Avrupa Parlamentosu, Türkiye’ye “Afrin’den çekil” çağrısını içeren karar tasarısı Strazburg’da yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda oy çokluğuyla kabul edildi.

Karara ilişkin ilk tepki Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi.

Bakanlık karara ilişkin yayımladığı açıklamada, “AP bir kez daha objektiflikten uzak ve taraflı bakış açısına sahip olduğunu göstermiştir” ifadesi kullanıldı.

Erdoğan da oylama öncesi tepki göstermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Avrupa Parlamentosu’ndaki Afrin oylaması öncesi “Boşuna heveslenmeyin işimiz bitmeden oradan çıkmayacağız” demişti.

Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Avrupa Parlamentosu’nda Afrin ile alakalı olarak bizim oradaki harekatı durdurmamız istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane o da böyle arzuda bulunmuş.

“Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız. Bunu bilesiniz. Türkiye şamar oğlanı değildir. Kendi iradesini kullanabilmektedir. Orada işimiz bitecek. 3.5 milyon Suriyeli bizim ülkemizde yaşamaktadır. Ey Avrupa Parlamentosu sen burada benden hangi yükü aldın da bunu söyleyebiliyorsun. Bu sözler bizim bir kulağımızdan girer diğerinden çıkar.”

Previous post
Bansky, tutuklu gazeteci ve ressam Zehra Doğan’ı New York duvarlarına resmetti
Next post
İstanbul ve Adana'da Newroz öncesi operasyonlar: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı