Ana SayfaGüncelDönemin İstanbul Jandarma görevlileri Hrant Dink’i tanımadıklarını savundu

Dönemin İstanbul Jandarma görevlileri Hrant Dink’i tanımadıklarını savundu

HABER MERKEZİ – Hrant Dink cinayetine ilişkin davanın duruşmasında savunma yapan dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli olan sanıklar, cinayetten önce Hrant Dink’i tanımadıklarını, Agos’u da hiç duymadıklarını öne sürdü.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine dair kamu görevlileri ile askeri sorumlular hakkında acılan davanın 68’inci duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

9’u tutuklu 85 sanıklı davanın bugünkü duruşmasında dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Adnan Acar, Ali Barış Sevindik, Hacı Şefik Şimşek, Metehan Kadir Yıldırım ve Mikdat Özbek savunma yaptı.

Tutuksuz sanıklardan dönemin İstanbul Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Kısım Amiri tutuksuz sanık Ali Barış Sevindik savunmasında, cinayetten önce Hrant Dink’i tanımadığını, Agos’u da hiç duymadığını öne sürdü.

Dönemin İstanbul İl Jandarma görevlilerinden tutuksuz sanık Hacı Şefik Şimşek de “Cinayetten önce ne Hrant Dink’i ne de Agos’u bilirdim” iddiasında bulundu.

Dönemin İstanbul İl Jandarma görevlilerinden tutuksuz sanık Mikdat Özbek de cinayetten önce Dink ve Agos’u duymadığını savundu.

Sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmezken, beraatlerini talep etti.

Duruşma, yarın sabah devam edecek.


Bu haber Elif Akgül’ün bianet’te yer alan haberinden kısaltılarak derlenmiştir. Haberin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Putin, 2014'te Pegasus uçağının vurulması için onay vermiş
Sonraki Haber
ABD'den BM Güvenlik Konseyi'ne Suriye'de yeni ateşkes teklifi