Ana SayfaGüncel‘Elektronik Express’ yayında: 1+1 Forum

‘Elektronik Express’ yayında: 1+1 Forum

HABER MERKEZİ – 1994’ten bu yana Express, Roll ve Bir+Bir yayınlarıyla okurla buluşan kolektif, ‘elektronik Express’ denilebilecek bir dijital dergi ile 21 Mart’ta yayına başladı: “1+1 Forum”.

Express dergisi 24. yıldönümünde “1+1 Forum” isimli haftalık yayın yapan yeni bir dijital dergi kurdu.

Forumun yaratıcıları, “elektronik Express” olarak nitelendirdiği dijital dergiyi özetle şöyle tanıtıyor:

“1996’dan itibaren “kâğıttan dergi – yüzde 100 selüloz” altbaşlığını kullanan haftalık Express’in 29 Ocak 1994 tarihli ilk sayısının kapağında “aa, uzaydan geldi” anonsu vardı. 1+1 Forum, Express’in “aa, uzaya gitti”si ve kâğıttan olmayanı. Ve dolayısıyla, birçok bakımdan başka türlü bir yayın.

Ve ayrıca, Express – Roll – Bir+Bir dergilerinin arşiv ağırlıklı sitesi birdirbir.org‘dan farklı olarak, düzenli ve adeta haftalık dergi misali bir yayın.  

2017 kışında hazırlığı başlayan yeni web sitesi, Dünya Sosyal Forumlarından, ODTÜ’nün forum geleneğinden, Gezi forumlarından ve Gezi forumlarının yansıtıldığı Forum başlıklı Bir+Bir sayfalarından hareketle, 1+1 Forum ismini aldı.       

1994’ten bu yana yayın faaliyeti yapan adı konmamış x-kolektif, 2017 güzünde, Bir+Bir Kültür ve Sanat Derneği adıyla dernekleşti. X-kolektif bu vesileyle 1+1 Kolektifi adını benimsedi. 1+1 Kolektifi’nin halihazırdaki faaliyetleri 1+1 Express dergisi ve 1+1 Forum web sitesi.

İsim babalarına, Nâzım’a ve Godard’a selam olsun, 1+1 daim olsun.”

Forum’da “A’dan X’e”, “Dayanışma Ekonomileri”, “Ekoloji”, “Emek”, “Göç ve Mültecilik”, “Kent Hakkı”, “Kültür Sanat” ve “Siyaset” gibi kategoriler bulunuyor.


1+1 Forum’un içeriğine BURADAN bakabilirsiniz.
Previous post
Gerekçe Newroz konuşması: HDP MYK üyesi Gülsüm Ağaoğlu tutuklandı
Next post
"Şırnak'ı kayyum olmadan yönetemeyenler Afrin'de ne yapacak?"