Ana SayfaGüncelErdoğan: Ey Kosova’nın Başbakanı kimin talimatıyla bu adımı attın?

Erdoğan: Ey Kosova’nın Başbakanı kimin talimatıyla bu adımı attın?

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova’da MİT’in düzenlediği operasyonla 6 kişinin gözaltına alınmasının ardından İstihbarat Şefi ve İçişleri Bakanı’nı görevden alan Başbakan Ramuş Haradinac’a “Ey Kosova’nın Başbakanı kimin talimatıyla bu adımı attın?” sözleriyle tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Pendik İlçe Kongresi’nde Kosova’da MİT tarafından düzenlenen ve altı Türkiye vatandaşının gözaltına alınmasıyla sonuçlanan operasyona ilişkin konuştu.

Erdoğan, Kosova Başbakanı Ramuş Haradinac’ın, Gülen cemaatine bağlı olduğu iddia edilen 6 Türkiye vatandaşının MİT tarafından ülkesinde gözaltına alınması sonrasında İstihbarat Şefi ve İçişleri Bakanı’nı görevden almasına dair şunları söyledi:

“Ey Kosova’nın Başbakanı kimin talimatıyla bu adımı attın? Türkiye’ye darbe yapanları koynunda nasıl besler? Kosovalı kardeşlerim bunun hesabını soracaktır?”


MİT operasyonu sonrası: Kosova’da İçişleri Bakanı ve İstihbarat Şefi görevden alındı


“‘Türkiye’de yaşanmaz’ diyenlerin biletini alıp, göndermek lazım”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada ayrıca şöyle konuştu:

“Bazılarının burayı yaşanmaz bulup yurtdışına gitmeyi söylediğini duyuyorum. Eğer Türkiye’de yaşamayı kendine yük sayanlar varsa aradıkları dünya burası da değil, Türkiye’de yaşamayan hele hele İstanbul’da yaşayamayan biri hiçbir yerde yaşayamaz. Türkiye’de, İstanbul’da yaşayamam diyenler ülkemize değil hayata küsmüş demektir. Bunların bilet paralarını verip göndermek lazım. Çünkü bunlar ülkemize yük.”

Erdoğan, kongrenin yapılacağı salona gelmeden önce yaptığı konuşmada ise ekonomiye değindi.

“Ekonomide her kötülüğün anası faizdir” diyen Erdoğan, sözlerini “Eaiz zengini daha zengin yapar, fakiri daha fakir yapar. Bunu böyle bilmemiz lazım ve bunun da lobisi neresidir? Finans kuruluşlarıdır. Açık söylüyorum, devletin bankaları da bu işin içindedir” diye sürdürdü.