Ana SayfaGüncelErdoğan “Okuma hakkı vermeyeceğiz” demişti: Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine şafak baskını

Erdoğan “Okuma hakkı vermeyeceğiz” demişti: Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine şafak baskını

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Okuma hakkı vermeyeceğiz” diyerek hedef gösterdiği Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, ev ve yurt baskınlarıyla gözaltına alındı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin’e dönük harekât için lokum dağıtan öğrencileri “Katliamın lokumu olmaz” sözleriyle protesto eden öğrencileri hedef almıştı.

Sendika.Org’un haberine göre Erdoğan’ın hedef gösterdiği Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bu sabah ev ve yurt baskınlarıyla gözaltına alındı.

Sosyalist Gündem hesabından yapılan paylaşımda saat 6.00 civarında yapılan baskınlarda Marksist Fikir Toplulukları’ndan bir öğrenci dahil çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığı bildirildi.

Sosyalit Gündem’in aktardığına göre şu ana dek gözaltına alınanların sayısı üç. Gözaltına alınanların ikisi Boğaziçi Üniversitesi Marksist Fikir Topluluğu üyesi.

Polisin elinde 8 kişiyi daha kapsayan gözaltı listesi olduğu belirtiliyor.

Ne olmuştu?

TSK ve ÖSO gruplarının Afrin’e girilmesinin ardından üniversitede lokum dağıtmak isteyen bir grup, “Katliamın lokumu olmaz” diyen üniversiteliler tarafından protesto edilerek engellenmişti.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi’ni hedef almış, dün (24 Mart) de tekrar üniversitelileri hedef göstererek şunları söylemişti:

“O komünist, o vatan haini, terörist gençler onların masalarını dağıtıyor. O terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz.”