Ana SayfaGüncelErdoğan-Trump görüşmesi: Ankara ve Washington’dan açıklamalar

Erdoğan-Trump görüşmesi: Ankara ve Washington’dan açıklamalar

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü. Görüşme sonrası Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Her iki lider ortak stratejik sorunların ve ikili ilişkileri etkileyen kaygıların giderilmesinde ikili işbirliğini güçlendirme çabalarını arttırmayı taahhüt etti” denildi. Ankara’dan da benzer bir açıklama geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, telefon görüşmesi yaptı.

İki liderin telefon görüşmesi sonrasında Ankara ve Washington’dan kısa birer açıklama geldi. Her iki açıklama da benzer ifadeler içeriyor.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklama şöyle:

“Başkan Donald Trump bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, NATO müttefiki ve stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ilişkilerin önemini bir kez daha vurguladı, bölgesel gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulundu. Her iki lider ortak stratejik sorunların ve ikili ilişkileri etkileyen kaygıların giderilmesinde ikili işbirliğini güçlendirme çabalarını arttırmayı taahhüt etti.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü’nden gelen açıklama ise şu şekilde:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Görüşmede, NATO müttefiki ve stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi teyit edilerek bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. İki lider, müşterek stratejik sınamalar karşısında daha yakın işbirliği yapmak için atılan adımların sürdürmesi ve ikili ilişkileri olumsuz etkileyen hassasiyetlerin giderilmesi hususlarında mutabık kalmışlardır.”

Nauert: Görüşme sadece açıklama ile sınırlı olmayabilir

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert de bugünkü basın toplantısında konuyla ilgili sorulara yanıt verdi.

Amerika’nın Sesi’nin aktardığına göre Nauert, ikili görüşmenin sadece açıklamada yer alan konularla sınırlı olmayabileceğini ve bu çerçevede ikili mekanizma toplantılarının da gündeme gelmiş olmasının mümkün olduğunu vurguladı.




Önceki Haber
"Şırnak'ı kayyum olmadan yönetemeyenler Afrin'de ne yapacak?"
Sonraki Haber
Türkiye'nin 'Afrin hesabı' Economist'te: İdlib'den kaçacak mülteciler Afrin'e mi getirilecek?