Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ABD’ye: Bizi aldatmaya kalktınız

Erdoğan’dan ABD’ye: Bizi aldatmaya kalktınız

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün Afrin açıklamalarına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerika’dan sözcü açıklama yapıyor, ‘Afrin’de kaygılıyız’ diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz?” diye tepki gösterdi. ABD’ye sitem eden Erdoğan, “Bizimle stratejik ortaksak bize saygı duyacaksın. Bizi aldatmaya kalktınız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’in dün yaptığı Afrin’den son 48 saattir gelen haberler nedeniyle “derin endişe” duyduklarını açıklamasına yanıt veren Erdoğan, “Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz?” diye tepki gösterdi:

“Amerika’dan sözcü açıklama yapıyor ‘Afrin’de kaygılıyız’ diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz? Gelin bu terör örgütlerini temizleyelim dediğimiz zaman neredeydiniz? Siz terör örgütleri ile işbirliği yaparak DEAŞ’ı temizleyeceğinizi söylemiştiniz. Buyurun şimdi PYD’yi de YPG’yi de Mehmetçik’imiz ÖSO nasıl halletti işte ortada. Bizimle stratejik ortaksak bize saygı duyacaksın. Bizi aldatmaya kalktınız.”

Afrin’e dönük operasyonla 2 aylık süreçte kent merkezine girildiğini de belirten Erdoğan, “Batı ülkeleri de sürekli bize ‘Afrin’e girmeyin’ demeye utandıkları için olacak, ‘Bir an önce operasyonu bitirin’ mesajları veriyordu. ‘Yanlış yapıyorsun, önümüzü kesmeye çalışmayın, yola çıktık’ dedik. Biz onları kırmadık, onların ricalarını yerine getirelim istedik ve 2 ayda Afrin operasyonunun askeri safhasını büyük ölçüde bitirdik” diye konuştu.

Operasyon kamsamında 46 askerin ve 296 ÖSO’lunun yaşamını yitirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgeyi yeniden yaşanabilir hale getirme çalışmalarına başlıyoruz” ifadelerini de kullandı.

ABD: Afrin’den son 48 saattir gelen haberler endişe verici

Türkiye ve desteklediği ÖSO gruplarının Afrin’e girmesinin ardından gelen haberler nedeniyle ‘derin endişe’ duyduklarını belirten ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, “Yağma haberleri de bizi kaygılandırıyor” açıklamasını yapmıştı.

Sözcü, uluslararası insani yardım örgütlerine geçiş sağlamasına yönelik çağrıda da bulunmuştu.