Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne: Gereğini yaparız

Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne: Gereğini yaparız

HABER MERKEZİ – Afrin’e dönük harekat için lokum dağıtan öğrencileri “Katliamın lokumu olmaz” sözleriyle protesto eden öğrenciler hakkında konuşan Erdoğan, “Bu terörist öğrencileri bulup çıkarıp gereğini yapacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Beyoğlu kongresinde bir konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan, daha önce “Bu milletin değerlerine yaslanamadığı için hedeflerine tam manasıyla ulaşamamıştır” sözleriyle eleştirdiği Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolara değindi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin’e dönük harekat için lokum dağıtan öğrencileri “Katliamın lokumu olmaz” diye protesto eden öğrenciler hakkında konuşan Erdoğan, “Öğrencileri bulup çıkarıp gereğini yapacağız” dedi:

“‘Bir üniversitemizde şehitlerimizin hatıralarını yad etmek için düzenlenen etkinliğe tahammül edemeyen zihniyet bu ülkeye ve millete ait değildir. ‘Efendim bu üniversite çok popüler bir üniversite, çok kalite bir üniversite, bu üniversite marka bir üniversite…’ Tamam da bu üniversitesin içinde affedersiniz bu tür teröristler olduktan sonra, bu tür terörist öğrenci olduktan sonra bunlar o markaya leke sürüyor.

Şu anda üzerine üzerine gidiyoruz, bu terörist öğrencileri bulup çıkarıp gereğini yapacağız. Üniversitelerimizdeki hocaların da çok daha dikkatli olması gerekir. Bu öğrencilerle hocaların iltisakı olduğunu belirlediğimiz anda onlarla ilgili de gereğini yaparız. Lokum dağıtanlara farklı bir şekilde davrananlara haddini bildirmek birinci dereceden benim görevimdir. Marjinal örgütler tarafından bazı üniversitelerin asli görevinden uzaklaşıp eylem alanına dönüşmesine izin vermeyeceğiz.”

Erdoğan ayrıca Beyoğlu sokaklarında “zaman zaman arzı endam eden marjinaller” olduğunu savunarak, “edepleriyle durdukları sürece bu ülkenin renklerinden biri olabilirler. Ama işi şiddete, baskıya vardırırlarsa kulaklarından tutar ait oldukları yere fırlatırız” diye konuştu.

Boğaziçi’ndeki protestolarda 13 gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi’nde protestoya katılan öğrencilerden beşi dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştı.

Gün içinde gözaltıları protesto etmek için yapılan eylemde de sekiz kişi gözaltına alınmıştı.

Previous post
Gözaltına alınan Kemal Gün serbest bırakıldı
Next post
Gazeteci Duygu Erol serbest bırakıldı