Ana SayfaGüncelErdoğan’ın Suriye’den Irak’a uzanan ‘operasyon rotası’: Minbiç, Kamişlo, Şengal…

Erdoğan’ın Suriye’den Irak’a uzanan ‘operasyon rotası’: Minbiç, Kamişlo, Şengal…

HABER MERKEZİ – 58’inci günde ÖSO ile birlikte girilen Afrin’e yönelik operasyona ilişkin konuşan Erdoğan, bu operasyonu Minbiç, Kobani, Tel Abyad, Serakaniye ve Kamişlo’ya yapılacakların takip edeceğini söyledi ve Ezidilerin yaşadığı Şengal’e de operasyon mesajı verdi: “Bu iş uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur.”

Saray’daki Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni’nde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ayın sonunda girilen Afrin’e dair açıklamalarda bulundu, IŞİD soykırımından kurtulmayı başaran Ezidilerin yaşadığı Şengal’e de operasyon mesajı verdi.

Afrin’e dönük harekât için, “Bir gece ansızın gelebiliriz diye diyorduk, geldik, işi bu noktaya getirdik. Dün sabah 08.30 itibarıyla da son operasyon yapıldı ama iş bitmedi” diye konuşan Erdoğan, Afrin’in dışında da operasyonlar yapılacağını söyledi:

“Virgülü koyduk, inşallah şimdi nokta konacak. Bununla kalmayacağız tabii. Bunun uzantısı var. Onlar da hallolacak.

“Dün Afrin şehir merkezini kontrol altına alarak harekâtın en önemli aşaması geride kaldı. Ardından Münbiç, Ayn el Arab [Kobani], Tel Abyad, Resulayn [Serakaniye], Kamışlı şeklinde koridoru ortadan kaldırana kadar süreç devam edecek.

“Bir gece ansızın Sincar’a [Şengal] da gireriz, oradaki PKK’lıları da temizleriz. Eğer dostsak bize gerekli kolaylığı sağlayacaksınız. Çok daha bu iş uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur.”

Previous post
Nevin Yıldırım'ın karar duruşması 21 Mart'ta: 'Erkek adalet değil gerçek adalet bekliyoruz'
Next post
TÜİK verileriyle: Türkiye'nin en pahalı ve en ucuz şehirleri