Ana SayfaÇalışma YaşamıEylem yapan pazarcılara tazyikli su ve biber gazı

Eylem yapan pazarcılara tazyikli su ve biber gazı

HABER MERKEZİ – İstanbul Bağcılar’da belediye tarafından gösterilen yeni pazar alanına taşınmak istemeyen ve eylem yapan pazarcılara polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

İstanbul’daki Bağcılar Belediyesi, Güneşli Evren mahallesindeki İstiklal Caddesi üzerinde kurulan semt pazarını trafiği engellediği gerekçesiyle başka bir alana taşımak için karar aldı.

Yıllardır aynı cadde üzerinde tezgah açtıklarını söyleyen pazarcılar ise duruma tepki gösterdi.

DHA’nın haberine göre, yeni alanın uygun olmadığı ve taşınmak istemediklerini söyleyen pazarcılar, bugün caddeye tekrar tezgahlarını kurmak istedi.

Ancak polis, pazarcılara izin vermedi. Pazarcılar cadde üzerinde toplanarak eylem yapmak istedi.

Biber gazı ve tazyikli su

Alkışlar ve sloganlarla yürüyüşe geçen pazarcıların önü TOMA ve zırhlı polis aracıyla kesildi.

Habere göre bu sırada zırhlı polis aracından inen bir polis, gruptaki bir kişiye “Seni alacağım bak. Seni sabaha kadar nezarethanede tutacağım. Unutma bunu. Seni alacağım” diye bağırdı.

Polis, birkaç dakika sonra o pazarcıyı gözaltına almak isteyince, diğer pazarcılar engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine polisler biber gazı ve tazyikli suyla pazarcılara müdahale etti.

Belediyeden açıklama

Öte yandan Bağcılar Belediyesi’nin pazar yerinin taşınmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “İstiklal Caddesi üzerine kurulan Cumartesi pazarı, esnafın şikayetleri üzerine 300 metre uzağındaki toplu pazar alanına taşındığı” belirtildi.

Taşınma kararının bir ay önceden pazarcılara tebliğ edildiğinin belirtildiği açıklamada, “Bu hafta hizmete giren yaklaşık 5 bin metrekarelik yeni pazar alanı hem trafiği aksatmıyor hem de pazarcıların bütün ihtiyaçlarına da cevap veriyor. Zemin çalışması tamamlanmış olan yeni pazar alanında mescit ve tuvaletler de bulunuyor” denildi.