Ana SayfaKitapFeminist bir yaşam nasıl sürülür?

Feminist bir yaşam nasıl sürülür?

HABER MERKEZİ – Sara Ahmed’in “Feminist Bir Yaşam Sürmek” adlı çalışması Sel Yayıncılık etiketi ile raflarda. Kitap, feminizmin gerekliliği ve feminist bir hayatın nasıl sürdürülebileceğine dair coşkulu ve davetkâr bir metin olarak niteleniyor.

Feminist kuram, eleştirel ırk araştırmaları ve sömürgecilik sonrası kuram konularında araştırmalarıyla bilinen Sara Ahmed’ın “Feminist Bir Yaşam Sürmek” isimli çalışması Sel Yayıncılık’tan çıktı.

Beyza Sümer Aydaş’ın Türkçeleştirdiği kitapta Ahmed, “Nasıl feminist bir yaşam sürüleceği sorusunu tarihe havale etmeyi reddediyorum. Feminist bir yaşam sürmek, her şeyi sorgulanabilir bir şeye dönüştürmektir. Nasıl feminist bir yaşam sürüleceği sorusu, yaşamsal bir soru olmanın yanı sıra bir soru olarak da canlıdır” diyor.

Feminist bir yaşam sürdürmenin her şeyi sorgulanabilir kılmakla mümkün olduğunu vurgulayan Ahmed, öğrenmenin, deneyimlemenin, yaşam ile düşünce arasındaki çatışmalı sürecin hiçbir zaman sonlanmayacağını belirtirken sorgulamayan, kendi sınırlarını inşa eden her hareketin iflas etmeye mahkûm olduğunun da altını çiziyor.

Kitap, ‘feminizmin gerekliliği ve feminist bir hayatın nasıl sürdürülebileceğine dair coşkulu ve davetkâr bir metin’ olarak tanıtılıyor.


Previous post
BAE'den Türkiye'ye: Politikalarınız akıllıca değil, Arap ülkelerinin egemenliğine saygı duyun
Next post
Sisê Ana…