Ana SayfaKadınFilmmor Kadın Filmleri Festivali yarın başlıyor

Filmmor Kadın Filmleri Festivali yarın başlıyor

HABER MERKEZİ – Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali pek çok etkinlikle 10 Mart’ta kadınlarla buluşacak.

16. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, yarın (10 Mart) İstanbul’da başlıyor.

Festival, kadınların filmlerini, sözlerini, düşlerini, masallarını, şiirlerini, öykülerini, yollarını, şarkılarını, umutlarını, dirençlerini, deneyimlerini 10-17 Mart İstanbul; 23-25 Mart Antalya; 30 Mart-1 Nisan İzmir; 6-8 Nisan Trabzon; 13-15 Nisan Bodrum, 20-22 Nisan Mersin, 27-29 Nisan Adana ve 4-6 Mayıs tarihlerinde Diyarbakır’da kadınlarla buluşturacak.

Filmler ve etkinlikler ise her sene olduğu gibi ücretsiz olacak.

Festivalde, Suudi Arabistan’dan İran’a, tüm coğrafyalarda yer alan kadınlarla dayanışmanın sonucu olarak komşuluk ilişkilerini kadınların gözünden öğrenme deneyimi sunan filmler de yer alacak.

Sanatçı Canan’ın “Ayışığında Yıkanan Kadınlar” videosunun gösterimiyle başlayacak olan forum, 10 Mart Cumartesi günü 13.00’te Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak. Ayrıca “Bedenimiz Bizimdir” ve “Cinsel Taciz” başlığıyla filmler izlenebilecek.

Çocuklar için özel seans ve kısa film atölyesinin de yer alacağı festivalde ayrıca, “Feminist Bellek; Kate Millett, Şirin Tekeli” adıyla özel etkinlik düzenlenecek.


Festivalle ilgili ayrıntıların tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.