Ana SayfaKültür-SanatFilmmor’da “Yeva” filminin gösterimi ‘Azerbaycan’ın talebi’yle yasaklandı

Filmmor’da “Yeva” filminin gösterimi ‘Azerbaycan’ın talebi’yle yasaklandı

HABER MERKEZİ – 16. Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin İstanbul’daki son gününde, ‘Yeva’ isimli bir filmin gösterimi yasaklandı. Filmmor’dan Melek Özman, filmin Azerbaycan hükümetinin ısrarlı girişimleri sonucu yasaklandığını söyledi.

16. Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin İstanbul etabının son gününde (17 Mart), yönetmenliğini Anahit Abad’ın üstlendiği Ermenistan yapımı “Yeva” adlı filmin bugün saat 17.00 seansında gösterilmesi planlanıyordu.

Ancak “Yeva” adlı filmin gösterimi İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı.

Bugün öğlen saatlerinde filmin gösteriminin yasaklandığına dair Valilik kararı Filmmor’a tebliğ edildi.

Filmmor: Azerbaycan’ın talebi üzerine yasaklandı

Bainet’e konuşan Filmmor’dan Melek Özman, filmin Azerbaycan hükümetinin ısrarlı girişimleri sonucu yasaklandığını söylerken, yaşananları şöyle aktardı:

“Azerbaycan Konsolosluğu önde Fransız Kültür Merkezi’ne resmi bir yazı göndererek filmi yasaklamalarını istedi. Biz Fransız Kültür Merkezi’yle filmi paylaştık, onlar da izledi ve gösterilmesinde bir sakınca olmadığına karar verdiler.

“Film bir kadının İran’dan eski kocasından kaçmasını anlatıyor. Kadın Karabağ’da bir Ermeni köyüne sığınıyor. Azerbaycan’ın bu konuda bir devlet hassasiyeti varmış, biz de bilmiyorduk.

“Tüm devletlerin hassasiyetlerini gözetemeyeceğimizi, filmde kimseyi incitici söylemler olmadığını söyledik ama Azerbaycan hükümetinin Dışişleri Bakanlığı’na, hatta Dışişleri Bakanı’na kadar ısrarlı girişimleri olmuş.

“Sonuçta Azerbaycan hükümetinin talebi üzerine Türkiye’den de gösterilmemesi için girişimler oldu sonunda yazılı yasaklama geldi.”



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Kolombiya'da seçim sonuçları otoriterleşme ve silahlanmayı arttıracak'
Sonraki Haber
Ege’de mültecileri taşıyan bot battı: En az 16 kişi hayatını kaybetti