Ana SayfaDünyaFransa: Türkiye’nin Afrin’e girmesi, Suriye’deki insani duruma indirilen yeni bir darbe

Fransa: Türkiye’nin Afrin’e girmesi, Suriye’deki insani duruma indirilen yeni bir darbe

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyonunu eleştiren Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, kentin kontrolünün ele geçirilmesini “Suriye’deki insani duruma indirilen yeni bir darbe” olarak yorumladı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, dün Fransız parlamentosunun alt kanadında yaptığı konuşmada, Türkiye ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Afrin kent merkezine girmesine ilişkin eleştirilerde bulundu.

Türkiye’nin eylemleri nedeniyle Suriye’deki durumun giderek kötüleştiğini belirten Le Drian, “İki aylık Türk kuşatmasından sonra Afrin’in ele geçirilmesi, Suriye’deki durumun trajik biçimde tırmanışında yeni bir aşamaya işaret ediyor. Bu (eylem), bu ülkedeki insani duruma indirilen yeni bir darbe” diye konuştu.

Sputnik’te yer alan habere göre Le Drian, bu bağlamda “onbinlerce insanın yerlerinden olduğunu, yerlerinde kalanlarınsa kritik bir durumda, sudan, elektrikten ve herhangi bir yardımdan mahrum kaldıklarını” söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı, aynı zamanda bunun IŞİD’e yönelik askeri seferberliğe ‘vurulan yeni bir darbe olduğunu’ söyledi.

“Suriye’de IŞİD’e karşı henüz nihai bir zafer kazanılmamış olduğu için bu güçlerin (Demokratik Suriye Güçleri) savaşma kabiliyetlerinin korunması gerektiğine” de dikkat çeken Le Drian, Afrin’deki durumun ‘insani ateşkese indirilen yeni bir darbe’ olduğunu belirtti.

‘İnsani ateşkes’ kararının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından alındığını hatırlatan Le Drian, Türkiye ve (Suriye Devlet Başkanı) Beşar Esad dahil olmak üzere çatışmanın tüm taraflarını kapsadığını hatırlatarak, “Erişilebildiğimiz her türlü yöntemle ateşkesin korunması için çalışmalıyız” dedi.


TSK ve ÖSO grupları Afrin’de: İki ayda neler oldu, kim ne dedi?