Ana SayfaGüncelGazeteciler Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat’in ‘adli kontrolü’ kalktı

Gazeteciler Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat’in ‘adli kontrolü’ kalktı

HABER MERKEZİ – Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait mailleri haberleştirdikleri gerekçesiyle 6 gazeteci hakkında açılan davanın duruşması ertelendi.

Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait mailleri haberleştirdikleri gerekçesiyle yargılanan 6 gazeteci hakkında açılan davanın üçüncü duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bir önceki duruşmada tahliye olan Diken eski editörü Tunca Öğreten ve Birgün çalışanı Mahir Kanaat’ın yanı sıra ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan duruşmada hazır bulunurken, KHK ile kapatılan DİHA’nın haber müdürü Ömer Çelik, DİHA muhabiri Metin Yoksu, Yolculuk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eray Sargın duruşmaya katılmadı.

Önceki duruşmada dijital materyallerin bilirkişiye gönderilerek incelenmesi yönündeki karar ve materyallerin ulaşmaması üzerine inceleme yapılamadığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından gönderilen bir evrakın da Yoksu’nun dosyası ile birleştirildiği kaydedildi.

Duruşma 13 Eylül’e ertelendi

Duruşma iddia makamının mütalaasını açıklaması ile başladı.

İddia makamı dosyadaki eksik hususların giderilmesini ve adli kontrol hükümlerinin devam etmesini istedi. Gazeteciler, eski beyanlarını tekrar ettiğini dile getirdi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, gazeteciler hakkındaki yurt dışı yasağının devamına, Öğreten ve Kanaat hakkında var olan ‘adli kontrol’ kararının ise kaldırılmasına karar verdi.

Duruşma 13 Eylül gününe ertelendi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, gazetecilerden Ömer Çelik, Derya Okatan, Metin Yoksu, Eray Sargın’ın “Örgüt propagandası” ve “Bilişim sistemini engelleme bozma verileri yok etme veya değiştirme” suçlamalarından, Mahir Kanaat’ın ise “Örgüt üyeliğinden” yargılanması isteniyor.

Tunca Öğreten hakkında ise “Bilişim sistemini engelleme bozma verileri yok etme veya değiştirme” ve “Örgüt üyesi olmamak ile birlikte örgüt adına suç işlemek”ten ceza verilmesini isteyen savcı, Almanya vatandaşı Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in dosyasını ayırmıştı.

Tutuklanan gazeteciler KHK ile kapatılan DİHA’nın haber müdürü Ömer Çelik, Diken eski editörü Tunca Öğreten ve Birgün çalışanı Mahir Kanaat, 24 Ekim’de ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.

Mahkeme Öğreten ile Kanaat’ın tutukluluğunun devamına, Çelik’in ise tahliyesine karar vermişti.

Gazetecilerden Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat da davanın ikinci duruşmasında tahliye edilmişti.

Previous post
Almanya'da tedavi gören Deniz Baykal, Türkiye'ye döndü
Next post
İki ay geride kaldı: TSK ve ÖSO grupları Afrin’de