Ana SayfaBilim ve TeknolojiGetContact’ın da aralarında bulunduğu 70 ‘numara bulma uygulaması’na erişim engeli

GetContact’ın da aralarında bulunduğu 70 ‘numara bulma uygulaması’na erişim engeli

HABER MERKEZİ –70 numara bul uygulama ve sitesine erişim engeli kararı verildi. Erişime engellenenler arasında GetContact’ın yanı sıra CIA, UpCall, Truecaller, CallApp, Kim Arıyor? gibi uygulamalar da var.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, son dönemde hızla kullanımı yaygınlaşan GetContact uygulaması ile gündeme gelen telefon numarasından isim sorgulayarak rehberlik hizmeti veren mobil uygulamalar ile ilgili karar aldı.

Hakimlik, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) talebi üzerine GetContact’ın da aralarında bulunduğu 70 numara bul uygulama ve sitesine erişim engeli getirilmesini kararlaştırdı.

Erişime engellenenler arasında GetContact’ın yanı sıra CIA, UpCall, Truecaller, CallApp, Kim Arıyor? gibi uygulamalar da var.

Uygulamalara dair

Telefon sorgulaması yapabilmek için indirilen uygulamalarla sisteme giriş yapmak ve arama ekranına numarayı yazarak sorgulama tuşuna basmak yeterli oluyor.

Bu uygulamalar, kişilerin rehberlerde nasıl kayıtlı olduğunu göstermesinin yanı sıra kullanıcıya istenmeyen aramaları engelleme özelliği sunuyor.

Uygulamalar arasında son günlerde oldukça popüler hale gelen GetContact, uygulamayı kullanan kişinin rehberinde kayıtlı olan numara ve isimleri kopyalayarak kendi veritabanına dahil ediyordu. Bunun ise kişisel verilerin güvenliğini tehlikeye düşürdüğü ifade ediliyordu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kızı mahalle bekçisi tarafından kaçırılan baba: Devletin imkanları ve silahıyla kızımı kaçırdılar
Sonraki Haber
Afrin üzerinden ABD'yi suçlayan Rusya: Kürtler olmadan Suriye krizinin çözümü imkansız