Ana SayfaDünya“Hafıza Mekanları 2018” başvuruları başladı

“Hafıza Mekanları 2018” başvuruları başladı

HABER MERKEZİ – Beraberce Derneği’nin değişim programı olan “Hafıza Mekanları 2018” başvuruları başladı. Program kapsamında başvurucular tercih ettikleri herhangi bir hafıza mekânına giderek hafıza ve vicdan mekânlarında deneyim kazanabilecek.

DVV International Türkiye Temsilcisi Beraberce Derneği’nin kolektif hafıza, hatırlama, unutma ve yüzleşme konularına eleştirel yaklaşımı öngören ‘değişim programı’na başvurular başladı.

Program, katılımcıların unutma ve yüzleşme gibi konularda dünyadaki deneyimlerden yararlanma ve bu bağlamda Türkiye’de katkıda bulunma gayesi taşıyor.

“Hafıza Mekanları 2018” programı ile 2017- 2019 yılları arasında 20 katılımcıya, 30-60 gün süreyle, yurtdışındaki hafıza ve vicdan mekânlarında / müzelerde deneyim kazanma imkânı sağlanacak.

Program kapsamında katılımcılar tercih ettikleri herhangi bir hafıza mekânına gidecek. Katılımcıların  yurt içi ve yurt dışı gidiş-dönüş ulaşım, konaklama, vize, seyahat sigortası masrafları ve temel ihtiyaçları için gerekli olan harcırah ise program kapsamında karşılanacak.

“Hafıza Mekanları 2018” programına son başvuru tarihi 20 Nisan 2018 Cuma.


Program hakkında detaylı bilgi edinmek ve başvuru yapmak için BURAYA bakabilirsiniz.
Previous post
Rusya’daki AVM yangınında en az 64 kişi yaşamını yitirdi
Next post
2018’in ‘En Yaşanası Şehirler’ raporu yayınlandı: İstanbul 134. sırada