Ana SayfaDünyaHastane verileri: Afrin’de sadece son 24 saatte 20 sivil yaşamını yitirdi

Hastane verileri: Afrin’de sadece son 24 saatte 20 sivil yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kasti olarak tek bir sivilin zarar gördüğünü kimse iddia edemez, ispatlayamaz” dese de, BM Güvenlik Konseyi’nin tüm Suriye için aldığı ateşkes kararına rağmen saldırıların sürdüğü Afrin’de sadece son 24 saatlik bilanço sivillerin durumunu gözler önüne seriyor. Avrin Hastanesi’nin verilerine göre 1 gün içinde kentte çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 20 sivil yaşamını yitirdi, 27 kişi de yaralandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 24 Şubat’ta tüm Suriye için aldığı ‘insani ateşkes’ kararına rağmen Türkiye ve ÖSO gruplarının Afrin’e dönük operasyonu sürüyor.

Dün partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kasti olarak tek bir sivilin zarar gördüğünü kimse iddia edemez, ispatlayamaz” demişti. Ancak ‘ateşkes’ kararına rağmen saldırıların sürdüğü Afrin’de sadece son 24 saatte 20 sivilin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Kentte bulunan gazetecilerden Fatma Koçak, gazetemize, Avrin Hastanesi’ne sadece son bir gün içinde getirilen sivil ölü sayısının 20 olduğunu bildirdi. Yaşamını yitirenlerden biri ise 3 aylık bir bebek.

Ayrıca Avrin Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre Cindirese ve Raco’nun köylerinde uçakların vurması sonucu yaralanan 13’ü kadın 9’u çocuk toplam 28 sivil de ağır yaralı olarak hastanede tedavi görüyor.

Hastaneden gelen fotoğraflar da sivillerin halini, özellikle çocuklar ve kadınların durumunu gözler önüne seriyor.

Son rakamlar da göz önüne alındığında, hastane verileri ve kentteki gazetecilerin aktardığına göre, 20 Ocak’ta operasyonun başladığı günden bu yana Afrin’de ölen sivillerin sayısı 216, yaralıların sayısı ise 647’ye yükseldi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'İktidar telaşlı' diyen Bilgen: Anketlerde kendilerini garanti görseler 2 ayda seçime giderler
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan hükümete 'şeker fabrikaları' sorusu: Hangi uluslararası şirketlerle anlaşma yapıldı?