Ana SayfaGüncelHatun Tuğluk davası: TRT’nin görüntüleri çözümleyecek elemanı yokmuş

Hatun Tuğluk davası: TRT’nin görüntüleri çözümleyecek elemanı yokmuş

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yönelik saldırıya ilişkin açılan davada mahkemenin videoları çözümlemesi için teknik bilirkişi faaliyetinde bulunmasını talep ettiği TRT, ‘yeterli eleman sayısı olmadığı’ gerekçesiyle, bilirkişi faaliyeti yapamayacağını belirtti.

Ankara’da hayatını kaybeden tutuklu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıyla ilgili 19 saldırgan hakkında açılan davanın 5’inci duruşması Gölbaşı 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

19 sanığın da katıldığı duruşmada, saldırının gerçekleştiği gün mezarlıkta görevli polis memurları tanık sıfatıyla dinlendi.

Polis: Cenaze aracını götürmemiz söylendi

TEM Şube’de görevli Ercan Karslı isimli polis, “Saat 15.30’da görev aldım. 24 saat çalıştım. Mezarın girişinde ama karanlık bir yerdeydim. Bunun için sadece sesler duydum. Buradakilerden hiç birini tanımıyorum” dedi.

TEM Şube’de görevli bir diğer polis memuru Vural Tuna ise saat 15.30’dan diğer gün sabah 08.00’e kadar mezarlıkta görev yaptığını belirterek, “Mezarlığın uzak bir tarafında görevlendirildim. Sadece görüntüden dolayı o taraftan bir şey olduğunu anladım. O görüntü üzerine amirim arayarak çabuk gelip cenaze aracını olay yerinden götürmemiz istedi. Biz de cenaze aracını götürdük. Buradaki kimseyi tanımıyorum, hatırlamıyorum” iddiasında bulundu.

TRT’nin videoları çözümleyecek elemanı yokmuş

Mahkeme daha önce verdiği ara kararında TRT’den videoları çözümleme talebinde bulunmuştu.

TRT tarafından mahkemeye verilen cevapta, “yeterli elaman sayısı olmadığı” gerekçesiyle teknik bilirkişi faaliyetinin yapamayacağını bildirdi.

Mahkemede, tanık olarak dinlenecek diğer polislerin duruşmada hazır olmaması sebebiyle bir sonraki duruşmayı 22 Mayıs’a ertelendi.

Previous post
Ticarette ‘korumacılığa’ doğru: ABD’den çelik ve alüminyum ithalatına ek gümrük vergisi
Next post
OHAL Komisyonu: 2 ayda 100 binin üzerinde başvuru, 6 bin inceleme, 4 binden fazla ret