Ana SayfaGüncelHDP’den Türkiye’deki Kürt partilerine ziyaret: Kim ne dedi?

HDP’den Türkiye’deki Kürt partilerine ziyaret: Kim ne dedi?

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan beraberindeki heyetle birlikte PSK, Azadi Hareketi ve DDKD temsilciliklerini ziyaret etti. Konuşmalarda ulusal birlik ve diyalog kurma gerekliliğinin altı çizildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Azadi Hareketi ve Devrimci Doğu Kültür Derneği’nin (DDKD) Diyarbakır’daki temsilciliklerini ziyaret etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması sonrası gerçekleşen ziyarette Buldan’a HDP Diyarbakır milletvekilleri İmam Taşçıer, Feleknas Uca ve HDP Diyarbakır il yönetimi eşlik etti.

‘En kötü diyalog diyalogsuzluktan iyidir’

İlk olarak PSK Diyarbakır il binasını ziyaret eden heyeti PSK Genel Sekreteri Mesut Tek karşıladı.

Bu ziyarette Buldan, Kürtlerin ‘ulusal birliğe en çok ihtiyacının olduğu bir dönemden geçildiğini’ kaydetti.

Türkiye’deki Kürt partilerinin bir araya gelip ortak hareket etmesi gerektiğini ifade eden Buldan, HDP olarak diğer Kürt partilerine ziyaretlerini sıklaştıracaklarını vurguladı.

PSK adına konuşan Mesut Tek de en kötü diyalogun diyalogsuzluktan iyi olduğunu belirtti. HDP’nin ziyaretini anlamlı bulduklarına işaret eden Tek, bu tarz ziyaretlerin kesilmemesi gerektiğini ifade etti.

‘Ulusal birlik’ vurgusu

Daha sonra Azadi Hareketi’ni ziyaret eden HDP heyetini Azadî Hareketi Sözcüsü Ayetulah Aşiti karşıladı. Burada da kısa bir konuşma yapan Buldan, Kürtlerin ulusal kongrelerini toplaması gerektiğini vurguladı. Kürtlerin haksızlıklar karşısında bir arada olmasının elzem olduğunu ifade eden Buldan, Kürtlerin birlikte tartışıp karar alması gerektiğini dile getirdi.

Ayetulah Aşiti de ziyaretten dolayı teşekkürlerini sunarken diyalogun gelişmesi gerektiğini kaydetti. Kürtlerin ulusal değerlerini ideolojilerinin üstünde tutması gerektiğini belirten Aşiti, hiçbir fikrin ulusal birlik için engel olmaması gerektiğinin altını çizdi.

‘HDP kilit öneme sahip’

HDP heyeti son olarak da DDKD binasını ziyaret etti. Heyeti DDKD Başkanı M. Veysi Askar karşıladı.

Burada da konuşan Buldan, Kürtlerin kazanımlarını koruması gerektiğini kaydetti. Afrin’e dönük operasyonun tüm Kürtlere yapıldığını ifade eden Buldan, Kürtlerin kendilerini inkar edenler karşısında birliklerini sağlaması gerektiğini belirtti.

DDKD adına konuşan Askar ise HDP milletvekillerine Meclis’te yapılan saldırıyı kınadıklarını kaydederek yaralı milletvekillerine geçmiş olsun dileklerini sundu.

Askar, HDP’nin Türkiye demokrasisi için kilit öneme sahip olduğunu vurgulayarak, partinin Kürtlerin mücadelesi için de önemli girişimlerde bulunduğunu ifade etti.


Mezopotamya Ajansı
Previous post
Atilla Taş ve Murat Aksoy'un da aralarında olduğu gazetecilere hapis cezaları
Next post
48. gün: Afrin’e operasyon sürüyor, çatışmalar devam ediyor