Ana SayfaGüncelİbadi’den Şengal açıklaması: Yıldırım, bilgimiz dışında operasyon yapmayacaklarını söyledi

İbadi’den Şengal açıklaması: Yıldırım, bilgimiz dışında operasyon yapmayacaklarını söyledi

HABER MERKEZİ – Irak Başbakanı Haydar İbadi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın operasyon işareti verdiği Şengal’le ilgili konuştu. İbadi, Başbakan Binali Yıldırım’ın “Irak’ın bilgisi dışında Şengal’e operasyon başlatmayacaklarını söylediğini” belirtti.

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın operasyon işareti verdiği Şengal’le ilgili konuştu.

Rudaw’ın haberine göre İbadi, Başbakan Binali Yıldırım’ın kendilerine “Irak’ın bilgisi dışında Şengal’e operasyon başlatmayacaklarını söylediğini” belirtti.

Sputnik’in aktardığı habere göre ise İbadi, “Orada ülke bayrağımız dışında hiçbir yabancı bayrağın asılmasına ve Irak güçleri dışında kimsenin silah taşımasına izin vermeyiz. Kimsenin de topraklarımızı kullanarak komşu ülkelere saldırıda bulunmasına anayasamız gereği müsamaha göstermeyiz” şeklinde konuştu.

KCK, Şengal ve çevresinde “güvenliğin sağlandığını” belirterek, HPG’lilerin bölgeden çekileceklerini açıklamıştı.

Açıklamada IŞİD saldırılarının ve katliamın yaşandığı 3 Ağustos 2014 koşullarının ortadan kalktığı, Ezidilerin kendi öz güçleriyle savunmalarını oluşturdukları, Şengal ve çevresinde güvenliğin sağlandığı, Irak yönetiminin Ezidilerin taleplerini karşılamak için girişimlerde bulunmaya başladığı kaydedilmişti.