Ana SayfaGüncelİçişleri Bakanlığı: Son bir haftada 290 kişiye ‘sosyal medya’ soruşturması başlatıldı

İçişleri Bakanlığı: Son bir haftada 290 kişiye ‘sosyal medya’ soruşturması başlatıldı

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, son bir hafta içerisinde 290 kişi hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı, 5 Mart ile 12 Mart arasında 290 kişi hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 635 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldığı belirtilirken, gerekçeler arasında “nefret söylemi” de gösterildi.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasından ilgili bölüm şöyle:

“Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 635 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 290 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır.”

Savcılıktan Afrin için özel birim

Cumhuriyet başsavcılıkları, ‘örgüt lehine propaganda yapmak’ ve Afrin’de hayatını kaybeden askerlere hakaret etmek ile suçladığı paylaşımlarda bulunan sosyal medya hesaplarının incelemesi için özel birimler oluşturmuştu.


26 Şubat ile 5 Mart arasında 169 kişiye ‘sosyal medya’ soruşturması başlatıldı