Ana SayfaGüncelİhsan Eliaçık hakkında iddianame: 7,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor

İhsan Eliaçık hakkında iddianame: 7,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor

HABER MERKEZİ – İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilahiyatçı İhsan Eliaçık hakkında hazırlanan iddianamede Eliaçık için 7 buçuk yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, ilahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık hakkında “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla iddianame hazırladı.

Sokağa çıkma yasakları dönemindeki konferans ve röportajlarda verdiği demeçleri gerekçe gösterilen Eliaçık için 7 buçuk yıla kadar hapis cezası istendi.

MA’nın haberine göre, soruşturmaya gerekçe olarak Eliaçık’ın, 13 Aralık 2015 tarihli Demokratik İslam Kongresi (DİK) Gençlik Komisyonu’nun İstanbul Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde (DİAYDER) düzenlediği “Demokratik ve Özgürlükçü İslam” konulu konferansta yaptığı “Türkiye, Kürdistan’da savaş suçu işliyor” konuşması ve 11 Ocak 2016 tarihli bir röportajda söylediği “Özyönetimi savunmak, bunu dillendirmek hainlik ise 1921 Anayasası hain bir anayasa idi” sözleri soruşturmanın gerekçesi yapıldı.

İddianamenin Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği belirtildi.