Ana SayfaGüncelİlkokul öğrencilerine Afrin konulu ‘ödev’: Savaşı ve hissettiklerinizi anlatın

İlkokul öğrencilerine Afrin konulu ‘ödev’: Savaşı ve hissettiklerinizi anlatın

HABER MERKEZİ – Malatya’da bir ilkokulda öğrencilere ‘Afrin ödevi’ verildi. Ödevde çocuklardan Afrin’deki savaşı anlatmaları ve ne hissettiklerini yazmaları istendi. Bunun okulları istihbarat merkezine dönüştürmeyi amaçladığını söyleyen veliler ise tepkili: “Kirli zihniyetinizi çocuklarımızın üzerinden çekin.”

Malatya’da Abdulhamit Han İlköğretim Okulu’nda A.D. isimli bir öğretmenin, yaşları 8 – 9 arasında değişen öğrencilere, Afrin’e yönelik düzenlenen operasyonu ve ne hissettiklerini anlatmalarını istediği belirtildi.

JinNews’ten Gülistan Azak’ın haberine göre Afrin konulu bu ev ödevine tepki gösteren aileler, amaçlananın velilerin bu konudaki düşüncelerini öğrenmek olduğu kaydedildi.

‘Okullar istihbarat merkezine dönüştürülmeye çalışılıyor’

Çocukların savaştan anlamayacağını belirten bir veli şunları söyledi:

“Çocuklar savaştan, silahtan anlamaz. Bu ödevin ev ödevi olarak verilmesi çocuklar arasında ayrıştırmayı sağlamak ve ailelerin Afrin savaşı ile ilgili düşüncelerini öğrenebilmektir. Eğitimde devlet korucuları olarak görevlendirilen okul öğretmenleri, okulları eğitim merkezi olmaktan çıkarıp istihbarat merkezine dönüştürmeye çalışıyorlar.”

‘Kirli zihniyetinizi çocuklarımızın üzerinden çekin’

Çocukların savaşa alet edilmeye çalışıldığını savunan başka bir veli ise “Evde barışı, güzelliği, mutluluğu öğretmeye çalıştığımız çocuklar okullarında savaşı öğreniyorlar” dedi.

Okul sistemiyle çocuklarının ırkçı yetiştirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten aileler, tepkilerini “Çocuklarımız bizim çocuklarımız, kimsenin çocukları değil. Kirli zihniyetinizi çocuklarımızın üzerinden çekin” sözleri ile dile getirdi.