Ana SayfaGüncelİstiklal Marşı’nı ezbere okuyamadığı bahanesiyle: Bir çocuk, öğretmeni tarafından darp edildi

İstiklal Marşı’nı ezbere okuyamadığı bahanesiyle: Bir çocuk, öğretmeni tarafından darp edildi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da derste İstiklal Marşı’nı ezbere okuyamadığı için öğretmeni tarafından darp edilen 12 yaşındaki çocuğun ailesi suç duyurusunda bulundu. “Burası terör yuvası değil” dediği belirtilen müzik öğretmeni F.K. hakkında inceleme başlatıldı.

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesindeki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu’nun 6. sınıf öğrencisi M.F., geçen hafta ders esnasında İstiklal Marşı’nı ezbere okuyamadığı bahanesiyle müzik öğretmeni F.K. tarafından darp edildi.

Bu olayın ertesi günü okul bahçesinde arkadaşı ile tartışan M.F., kendilerini gören öğretmen F.K. tarafından tekrar fiziksel şiddete maruz bırakıldı.

Okul çıkışı eve gelen 12 yaşındaki M.F.’nin yüzündeki morlukları gören ailesi, çocuklarını hastaneye götürüp darp raporu aldı ve polis merkezine gitti.

DHA’nın haberine göre aile, müzik öğretmeni F.K.’den, çocuklarına “Burası terör yuvası değil, biz de terörist yetiştirmiyoruz” dediği iddiasıyla şikâyetçi oldu.

Maruz kaldığı şiddeti anlatan M.F., müzik öğretmeni F.K.’nin daha önce kendilerine İstiklal Marşı’nın ezberlenmesi gerektiğini söylediğini aktardı ve “İstiklal Marşı’na çalıştım; ama utandığım için söyleyemedim. ‘Hocam, ben utanıyorum’ dedim. Hatta bazı derslerde hiç hikâye falan da okumuyorum. O da sinirlendi, dedi ki ‘Burası terör yuvası değil, biz de terörist yetiştirmiyoruz’” diye konuştu.

‘Şikayetçi olmayın’

Çocuğun annesi ise, olayın ardından okuldan çağrıldıklarını ve kendilerinden şikayetçi olmamalarının istendiğini söyledi.

İnceleme başlatıldı

Okul yönetimi tarafından olayla ilgili tutanak tutularak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce olaya ilişkin inceleme başlatıldı.

Previous post
Şenay Aydemir: Sinemasını önemseyen bir ülke değil burası
Next post
İçişleri Bakanlığı'nın verileri: 106 bin 740 silah kayıp