Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Kadına şiddet davalarında erkekleri savunmuyorum’ diyerek davadan çekildi

‘Kadına şiddet davalarında erkekleri savunmuyorum’ diyerek davadan çekildi

HABER MERKEZİ – Taksim’de bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan biri tutuklu 2’si firari 3 erkeğin yargılandığı davanın duruşmasında baro tarafından görevlendirilen sanık avukatı Deniz Kepenek, “Cinsel istismar ve kadına şiddet davalarında sadece mağdur tarafın avukatlığını yapıyorum” dedi ve davadan çekildi.

İstanbul Taksim’de bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan biri tutuklu, ikisi firari 3 sanık erkeğin yargılandığı davanın 5’inci duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, “Nitelikli cinsel saldırı” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçundan 13 yıldan 25 buçuk yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Dursun Aydemir ve kadının avukatları katıldı.

“Nitelikli cinsel saldırı”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” ve “Basit yaralama” suçlarından 14 yıldan 27 yıla kadar hapsi istenen firari sanık Engin Kayıran ile diğer firari sanık ise duruşmaya katılmadı.

Davadan çekildi

Avukat Deniz Kepenek

İstanbul Barosu’ndan görevlendirilen sanık avukatı Deniz Kepenek, “Bana bu davanın cinsel istismar davası olduğu söylenmedi. Sonradan öğrendim. Cinsel istismar ve kadına şiddet davalarında sadece mağdur tarafın avukatlığını yapıyorum. Sanık tarafın avukatlığını yapmıyorum. Sanığın avukatlığından istifa ediyorum” diyerek mahkemeye davadan çekilme dilekçesi verdi.

Kepenek’in davadan çekilme dilekçesi kabul edildi.

Kadının avukatı Binnur Açış ise “Dosyada adı geçen Rıdvan (üçüncü sanık) isimli şahıs hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır. Müvekkilim gerçekten evden çıkamıyor. Müvekkilimizin psikolojisi altüst olmuş durumdadır. Bu şahıs bir yıldır sokaklarda geziyor. Kim bilir kaç suça karıştı” diye konuştu.

Mahkeme, sanık Aydemir’in tutukluluk halinin devamına, müşteki E.Y’nin zorla getirilmesine ve diğer sanığın soruşturma sonucunun beklenmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında kısa bir açıklama yapan Kepenek, CMK’ye başvuracağını ve gerekli işlemi oradan da başlatacağını belirtti.




Önceki Haber
'Elvis Presley: The Searcher' belgeselinden fragman
Sonraki Haber
Suriye'de Rusya’ya ait askeri kargo uçağı düştü