Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadınlar 4 Mart’ta Özgürlük Meydanı’nda miting yapacak

Kadınlar 4 Mart’ta Özgürlük Meydanı’nda miting yapacak

HABER MERKEZİ – 8 Mart kapsamında Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılacak mitinge izin çıktı. Kadınların mitingi, Pazar günü saat 13.00’de gerçekleşecek.

İstanbul 8 Mart Kadınlar Platformu öncülüğünde, “Savaşa, OHAL’e, cinsiyetçiliğe karşı emeğimiz, kimliğimiz ve özgürlüğümüz için direniyoruz” sloganıyla yapılmak istenen mitinge İstanbul Valiliği’nden izin çıktı.

Kadınların yaptığı başvuruya cevap veren valilik, olumlu yanıt verdi.

Kadınlar, 4 Mart Pazar günü saat 13.00’de Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapacağı miting için saat 11.00’de Dikilitaş Caddesi üzerinde bir araya gelerek saat 12.00’de alana yürüyüş düzenleyecek.

‘Kendi sözümüz ve taleplerimizle alanda olacağız’

8 Mart Koordinasyon Sözcüsü Şenay Kumuz, mitinge dair şu bilgileri paylaşmıştı:

“4 Mart Pazar günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda olacağız. Mitingde konuşmacılar olacak. Bu konuşmacılar arasında KHK’li kadınlar, grevleri yasaklanan kadınlar, kadın vekiller ve tabi ki müziğimiz olacak. Her şeyden önce kendi şiarlarımızla kendi sözümüz ve taleplerimizle alanda olacağız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da gündüz saat 11.00’de Bakırköy Dikilitaş’ta toplanacak ve saat 12.00’de yürümeye başlayacağız. Mitingimize ‘Savaşa, OHAL’e, cinsiyetçiliğe karşı emeğimiz, kimliğimiz ve özgürlüğümüz için direniyoruz’ şiarıyla saat 13.00’de başlayacağız.”


‘Kadınlar özgürlük ve emekleri için 8 Mart’ta tüm renkleriyle alanlarda’

Previous post
Çekya İçişleri inceliyor: Avrupa'da serbestçe dolaşan Müslim, neden Prag'da gözaltına alındı?
Next post
‘Süreci bitiren’ Ceylanpınar cinayetleriyle ilgili kim, ne demişti?