Ana SayfaGüncelKAP bildirimi geldi: Doğan Medya Grubu 890 milyon dolara satılıyor

KAP bildirimi geldi: Doğan Medya Grubu 890 milyon dolara satılıyor

HABER MERKEZİ – Doğan Medya Grubu’nun Demirören Holding’e satışına ilişkin KAP’a gönderilen bildirimde, görüşmelerin “890 milyon dolar hisse değeri üzerinden” yapıldığı belirtildi. Financial Times, Doğan Medya Grubu’nun satılması ile Türkiye’de medyanın “büyük bir darbe” alacağını belirtti.

Doğan Medya Grubu’nun Demirören Holding’e satışına ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) bildirimi geldi.

Bünyesinde Hürriyet, Posta ve Fanatik gazeteleri ile Kanal D ve CNN Türk gibi televizyon kanallarını bulunduran şirketin “Yazılı ve görsel medya bölümünde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarından önemli bir kısmının sermayelerinde sahip olduğu paylarının tamamının satışı ve devri konusunda” Demirören Holding ile görüşmelere başlandığı duyuruldu.

Görüşmelerin, “1.1 milyar dolar işletme değerinden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890 milyon dolar hisse değeri üzerinden” yapıldığı açıklandı.

FT: Büyük bir darbe

Britanya’nın önde gelen gazetelerinden Financial Times (FT), Doğan Medya Grubu’nun satılması ile Türkiye’de ‘hükümet yanlısı gazete ve televizyonların ağırlığı altındaki’ medyanın “büyük bir darbe” alacağını yazdı.

FT’nin Ankara’daki muhabiri Laura Pitel imzasıyla yayınlan haberde, medya kuruluşlarının “hükümet yanlısı agresif bir çizgi” izlediği bir dönemde bu gelişmenin yaşandığı vurgulandı.

BBC Türkçe’nin aktardığı haberde, şu ifadelere yer verildi:

“2016’daki darbe girişimi sonrası zaten çok sınırlı olan muhalif basına hızla el kondu. 100 kadar gazeteci parmaklıklar ardında.

“Doğan, (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’la uzun süredir ihtilaf halindeydi ama geçtiğimiz yıllarda holdingi ve medya grubu hükümetin ağır baskısı altında kalınca, dikkatli, zaman zaman hükümet yanlısı bir çizgi takındı.

“Ancak satılmaları Erdoğan’ın yakın çemberinde sayılmayan az sayıda medya sahiplerinden birinin gidişi anlamına geliyor.”

Doğan Medya Grubu’nda bulunan yayın organları

Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş. (Yaysat), Doğan Gazetecilik A.Ş. (Posta, Fanatik), Doğan Haber Ajansı A.Ş., Doğan TV Holding A.Ş., DTV Haber ve Görsel Yayıncılık A.Ş. (Kanal D TV), Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık A.Ş. (CNN Türk TV), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ve Mozaik İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin (D Smart).

Doğan Medya Grubu 2011 yılında Milliyet ve Vatan gazetelerini de Demirören Holding’e satmıştı.




Önceki Haber
'Afrin harekatını başından beri savunduk' diyen Kılıçdaroğlu’ndan hükümete Minbiç için de destek
Sonraki Haber
AKP’den ‘ikinci tur’ önlemi: “Erdoğan’a karşı muhalefetin ittifakının önüne geçilmesi planlanıyor”