Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Adayımız kazanacağından hiç kuşku duymadığımız bir isim olacak

Kılıçdaroğlu: Adayımız kazanacağından hiç kuşku duymadığımız bir isim olacak

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019’da yapılacak seçimlerde partisinin çıkaracağı cumhurbaşkanı adayının “kazanacağından kuşku duyulmayan bir isim” olacağını söyledi. Seçim yasasında yapılan değişikliklerle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Bizim tarihimiz şunu göstermiştir: Kim seçim yasalarıyla oynadıysa hep kaybetmiştir. Bunlar da kaybedecekler” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019’da yapılacak seçimler ve AKP ve MHP tarafından getirilen seçim ittifakı yasasına ilişkin konuştu.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu partisinin çıkaracağı cumhurbaşkanı adayının “kazanacağından kuşku duyulmayan bir isim” olacağını belirtti ve iktidarla hesaplaşmanın seçimde olacağını söyledi.

Seçim güvenliği konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Seçimde bütün sandıklara sahip çıkacağız. Sadece CHP’liler değil, demokrasiyi savunan bütün partiler, sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarıyla ortak hareket edeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP tarafından getirilen seçim ittifakı yasasına ilişkin ise şunları söyledi:

“Seçim Yasası’nı değiştirerek nasıl daha fazla milletvekili çıkaracakları arayışını sürdüren iki parti ittifak yapacaklarını açıkladı. Bu onların millete güven duymadıklarının göstergesidir.

Milletin oyu ile değil, yasada yapılan düzenlemelerle iktidarını nasıl sürdürebileceğinin arayışıdır. Bu arayışa giren partiler, kendi sonlarını hazırlıyorlar.

Bizim tarihimiz şunu göstermiştir: Kim seçim yasalarıyla oynadıysa hep kaybetmiştir. Bunlar da kaybedecekler. Bunun için en büyük görev seçimlerde vatandaşa düşüyor. Mutlaka sandığa gidip oy kullanmalılar.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için karar verecek olan Parti Meclisimizdir. Cumhurbaşkanı adayını belirlerken, yüzde 100 kazanacağından hiç kuşku duymadığımız, demokrasiden yana AKP tabanı ve diğer partilerden de destek almak istiyoruz. Bazı siyasi partilerle aday belirlemeden önce de oturup konuşacağız.”