Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu ‘boykot’a kapıyı kapattı: Kazanacağımız seçimleri neden boykot edelim

Kılıçdaroğlu ‘boykot’a kapıyı kapattı: Kazanacağımız seçimleri neden boykot edelim

HABER MERKEZİ – Seçim ittifakı ve “boykot” tartışmalarına ilişkin konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Kazanacağımız seçimleri neden boykot edelim?” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP tarafından hazırlanarak Meclis’te kabul edilen “seçim ittifakı yasası” ve partisinin milletvekillerinden gelen ‘seçimleri boykot’ çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan’a konuşan Kılıçdaroğlu, “boykot” çağrısına ilişkin, “Kazanacağımız seçimleri neden boykot edelim? Biz seçimleri kazanacağız. Bu yasa kaybettiklerini gösteriyor” dedi.

“İttifaklara karşı değiliz” diyen Kılıçdaroğlu, yüzde 10 seçim barajına karşı olduklarını söyledi ve “Siyasi partiler ittifak yapabilirler. Bu konuda herhangi bir şekilde ittifak olmasın, ittifakları yasaklayalım diye bir düşüncemiz yok zaten” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir ittifak olmayacak herhalde?” sorusunu ise  “Bunu zaman gösterecek” diye yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, ittifak düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını ancak yasanın ittifak bölümünün değil, temsilde adaletle ilgili kısmının iptalini isteyeceklerini söyledi.

CHP lideri, “Yol haritanız nedir, diğer partilerle siz temas yapacak mısınız?” sorusuna, “Yapılıyor zaten” yanıtını verdi.

 

Previous post
'Stres çarkı', AB'nin 'tehlikeli ürünler' listesine girdi
Next post
Tillerson’ın ardından: Çavuşoğlu ABD ile toplantının ertelenebileceğini açıkladı