Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Milletvekili izin almadan televizyona çıkıyorsa partide yeri yok

Kılıçdaroğlu: Milletvekili izin almadan televizyona çıkıyorsa partide yeri yok

HABER MERKEZİ – Partisinin Tüzük Kurultayı’nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin durumuna dair “Parlamentonun yetkilerinin gasp edildiği bir Türkiye’de yaşıyoruz” yorumunda bulunurken parti içine de sert mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, “Ben milletvekili seçildim, istediğim kanala çıkarım, istediğim gibi konuşurum, izin almadan çıkıyorsa, bu partide yeri yoktur” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılan Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda konuştu.

Konuşmasına Türkiye’deki duruma ilişkin değerlendirmeyle başlayan Kılıçdaroğlu, “Gazetecilerin, yazarların, avukatların, milletvekillerinin hapiste olduğu bir Türkiye’de yaşıyoruz. Barış istediği için akademisyenlerin hapse mahkum edildiği bir Türkiye’de yaşıyoruz. Üniversiteleri susturulan bir ülkede yaşıyoruz. Parlamentonun yetkilerinin gasp edildiği bir Türkiye’de yaşıyoruz. 15 yıldır yoksulluğu bitiremediler. Bu rejimin adı tek adam rejimi, hanedan rejimidir. Bu düzenin adı haramilerin düzeni. Haramilerin saltanatını yıkmadıkça çocuklarımızın yüzüne bakmayacağız” dedi.

Parti içine sert mesajlar da veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Davaya inanan insanların özelliği ben yarın ne olacağım kaygısı taşımayanlardır. Milletvekilliği garanti mi diye söyleyenlerin dava insanı olmaya hakları da hukukları da yoktur. Dava insanı olanların mevkisi yoktur, makamı yoktur, yeri yoktur. Sen hiçbir şey olamazsın, senin bu partide yerin de yoktur kardeşim. Bireysel çıkar peşinde koşanların bu partide yeri yoktur.”

“Delege avcılığıyla siyaset yapanların bu ülkeye faydası yoktur” diye sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu, partisinde ön seçimin uygulandığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, parti içine eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Ben milletvekili seçildim, istediğim kanala çıkarım, istediğim gibi konuşurum, izin almadan çıkıyorsa, bu partide yeri yoktur. Eski hastalıkları hala bir şekilde gündeme getirenleri de uzaklaştıracağım.”


CHP’li 48 milletvekilinden ‘parti tüzüğü’ çağrısı