Ana SayfaGüncelKızı mahalle bekçisi tarafından kaçırılan baba: Devletin imkanları ve silahıyla kızımı kaçırdılar

Kızı mahalle bekçisi tarafından kaçırılan baba: Devletin imkanları ve silahıyla kızımı kaçırdılar

HABER MERKEZİ – Mardin’in Derik ilçesinde mahalle bekçisi olan Şerif T. isimli erkeğin beraberindeki diğer erkeklerle yolunu keserek kaçırdığı kadının babası, “Bunlar devletin imkânları ve silahı ile kızımı kaçırdılar. Kızımı kaçıranlar 5 polis kontrol noktasından nasıl geçti?” diye sordu.

Mardin’in Derik ilçesinde gündüz saatlerinde mahalle bekçisi olduğu belirtilen Şerif T. adlı kişi ve beraberindeki üç kişi, üniversite sınavlarına hazırlanan Berfin G. isimli kadını kaçırdı.

Annesi ile birlikte hastaneden dönen genç kadının önünü Diyarbakır Caddesi üzerinde kesen Şerif T. ve beraberindeki erkekler, havaya ateş açarak kadını zorla araca bindirdi.

Erkekler anne Asuman G.’yi ise yerde sürükleyerek, darp etti.

Olay esnasında kimse müdahale etmemiş

Olay esnasında kent merkezinde olduğunu aktaran genç kadının babası Mehmet G., kızının 63 plaka Hyundai İ21 marka beyaz bir araç ile kaçırıldığını kaydetti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre oğlunun kendisini aramasıyla olaydan haberdar olduğunu belirten baba, olay hakkında öğrendiklerini şöyle anlattı:

“Saldırıya uğrayan eşim ve yeğenim, ‘imdat’ diye bağırıyorlar. Bir boğuşma ortamı oluyor. Eşime ve yeğenime silahlar doğrultuluyor ve havaya ateş açıyorlar. Arabanın arkasına elini atan annesi yaklaşık 15 metre yerde sürükleniyor. Kolları, eli ve başı kan içinde kalmıştı. Kızım kaçırıldıktan sonra hastanedeki güvenlik görevlileri yardıma geliyor. Polisi falan arıyorlar. Ama olay esnasında kimse müdahale etmiyor.”

“Devletin imkânı ile kızımı kaçırdılar”

Olayın yaşandığı cadde üzerinde Özel Hareket Amirliği’nin bulunduğunu kaydeden baba Mehmet G., şöyle devam etti:

“Onların deyimiyle ‘terörist’ olan birisinin 2 dakika içerisinde etrafı sarılır. Kızım kaçırıldığı zaman, eşim ve yeğenim yaklaşık 10 dakika boyunca direniyor ve bağırıyor. Karşı taraf havaya silah sıkıyor. Ama hiçbir yetkili gelmiyor. Özel hareket biriminden hiç tepki görülmedi. Bu olayda her şey nettir. Bunlar devletin imkanları ve silahı ile kızımı kaçırdılar.”

Kızını kaçıran Şerif T.’nin ailesinin Derik’e bağlı Bozbayır köyünden olduğunu, yaklaşık 40 yıldır koruculuk yaptığını ve bekçilerin tümünün bu aileden olduğunu ileri süren baba, Şerif T.’nin 2 yıldır kızı ile evlenmek istediğini ama kızının bunu istemediğini söyleyerek, yetkililere şu soruyu sordu:

“Son 6 aydır sürekli kızım tehdit ediliyordu. Eğer devlet isteseydi kızımı 5 dakikada bulunurdu. Derik’ten Mazıdağı’na kadar 5 tane polis kontrol noktası var. Hepsi birbirini tanıyor. Kızımın kaçırılmasına izin verdiler. Kızımı kaçıranlar bu kontrol noktalarından nasıl geçtiler?”


Babası duyurdu: Berfin’i kaçıran mahalle bekçisi Diyarbakır’da yakalandı

Previous post
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ‘yolsuzluk’tan yargılanacak
Next post
GetContact'ın da aralarında bulunduğu 70 ‘numara bulma uygulaması’na erişim engeli