Ana SayfaDünyaKremlin Sözcüsü: Putin, Britanya’nın tutumundan son derece endişeli

Kremlin Sözcüsü: Putin, Britanya’nın tutumundan son derece endişeli

HABER MERKEZİ – Britanya ile Rusya arasında çift taraflı ajanlık yaptıkları belirtilen eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının sinir gazı saldırısıyla zehirlenmeleri sonucu başlayan krizde bir açıklama da Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan geldi. Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Britanya’nın tutumundan endişe duyduğunu söyledi. Öte yandan ABD, Britanya, Fransa ve Almanya liderleri ortak bir açıklama yaparak Rusya’yı suçladı ve “Bu, Britanya’nın egemenliğine bir saldırıdır” dedi.

Eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya’nın İngiltere’nin Salisbury kentinde sinir gazı saldırısıyla zehirlenmeleri sonucu Britanya ve Rusya arasında başlayan kriz tırmanarak sürüyor.

Britanya saldırıdan Moskova’yı sorumlu tutuyor.

Britanya’nın 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına aynı şekilde karşılık vereceklerini açıklayan Rusya’dan yeni bir açıklama daha geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Britanya’nın tutumundan büyük bir endişe duyduğunu söyledi.

Sputnik’in haberine göre Peskov, “Uluslararası konular kapsamında, Skripal olayı karşısında Rusya-Britanya ilişkilerinde gelinen nokta detaylı bir şekilde ele alındı. Putin, Britanya tarafının takındığı yıkıcı ve provokatif tutumdan son derece endişeli olduğunu söyledi” dedi.


Kriz tırmanıyor: Britanya’nın Rus diplomatları sınır dışı etme kararına Moskova’dan misilleme


ABD, Britanya, Almanya ve Fransa’dan Rusya’ya suçlama

ABD, Britanya, Fransa ve Almanya liderleri ise, sinir gazı saldırısıyla ilgili olarak ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, saldırıdan Rusya’nın sorumlu tutulurken, bunun dışında “inanılır bir alternatif açıklama bulunmadığı” belirtildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre ortak açıklamada, “İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ilk kez Avrupa kıtasında sinir gazı kullanıldığı” belirtilerek, saldırı kınandı.

Açıklamada “Bu, Britanya’nın egemenliğine bir saldırıdır ve bir devletin kullanımı Kimyasal Silahlar Anlaşması’nın ve uluslararası hukukun ihlalidir. Hepimizin güvenliğini tehdit eder” denildi.