Ana SayfaPolitikaMeclis’te kadınların sahneye çıkmasına ‘talimatla’ engel

Meclis’te kadınların sahneye çıkmasına ‘talimatla’ engel

HABER MERKEZİ – TBMM’de başlatılan ‘Meclis Sohbetleri’ etkinliğinde düzenlenen müzikli gösteride kadın oyuncuların sahneye çıkması yetkililerin talimatıyla engellendi. Bunun üzerine kadınlar salonun kenarında bekledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu tarafından başlatılan ‘Meclis Sohbetleri’nin ikincisi “Birinci Meclis, Gazilik ve Şehitlik Ruhu” temasıyla gerçekleştirildi.

Eski Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in oturum başkanlığında, öğretim üyeleri Mustafa Budak, Mustafa Turan, İsmail Hakkı Ünal’ın konuşma yaptığı program öncesi kısa bir müzikli gösteri yapıldı.

18 Mart temalı gösteride erkek oyuncular sahnede yer alırken kadınlar salonun kenarında beklemek zorunda kaldı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre bunun nedeni oyunun kurgusu ile ilgili değil. Anlatımlara göre, 2 gündür bu program için hazırlanan Devlet Tiyatrosu oyuncuları, gösteriden 1 saat önce acil toplantıya çağrıldı.

Bu toplantıda oyunun hazırlayıcıları tarafından “Arkadaşlar üzgünüm, kadınlar sahnede istenmiyor” denildi. Bunun üzerine kurgu değiştirildi ve kadınlar sahneden çıkarıldı.

Oyuncular gösteri için salona girerken Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yanındakilere, “Kadınlar yok değil mi? Kadınlar arkada görünmüyor değil mi?” dediği iddia edildi.

‘Sarılmayın el sallayın’

Yine iddiaya göre oyuna müdahale bununla da sınırlı kalmadı.

Hazırlık sırasında oyunun provalarını izleyen bazı bürokratların eşini, çocuğunu askere uğurlayan kadınlar sahnesinde sarılmaların kaldırılmasını istediği öğrenildi. Bu sahne sadece el sallamaya dönüştürüldü.

Previous post
Filmmor Kadın Filmleri Festivali 30 Mart’ta İzmir'de
Next post
Bergama Uluslararası Tiyatro Festivali programı açıklandı