Ana SayfaGüncelMGK toplantısı sona erdi: ‘Minbiç’te inisiyatif kullanmaktan çekinmeyiz’

MGK toplantısı sona erdi: ‘Minbiç’te inisiyatif kullanmaktan çekinmeyiz’

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yapılan açıklamada ‘Türkiye’nin Minbiç’e yönelik inisiyatif kullanmaktan çekinmeyeceği’ ifade edildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

Yaklaşık 4,5 saat süren MGK’nin ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

ABD’nin “çekilmeyeceğiz” dediği Minbiç’e yönelik olası operasyona ilişkin “Türkiye’nin, diğer bölgelerde olduğu gibi burada de bizzat insiyatif kullanmaktan çekinmeyeceği belirtilmiştir” denildi.

Şengal ve Kandil’e de operasyon sinyali

Yazılı açıklamada Afrin’e yönelik gerçekleştirilen operasyon hakkında Kurul’a bilgi sunulduğu belirtildi.

‘YPG ile IŞİD’in iş birliği içinde olduğu’ iddia edilen açıklamada, devamla şu ifadeler kullanıldı:

“Fırat’ın doğusundaki Suriye topraklarında yuvalanan teröristlerle ilgili de aynı kararlılık içinde olduğumuz vurgulanmıştır. Suriye’nin yanı sıra, Şengal ve Kandil başta olmak üzere, Irak’ın çeşitli yerlerinde de ülkemize saldırmak üzere yerleşen bölücü terör örgütünün bölgedeki faaliyetlerinin, öncelikle Irak devleti tarafından önlenmesinin beklendiği, bunun mümkün olmaması hâlinde ise bizzat Türkiye tarafından engelleneceği ifade edilmiştir.”

‘Yunanistan’dan iyi komşuluğa ayrı tutum’ ifadesi

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

“Dönem içerisinde bazı ülkelere yapılan ziyaretler ve münferit görüşmeler ile diğer dış siyasi gelişmeler hakkında Kurul’a bilgi arz edilmiş, izlenebilecek stratejiler konusunda değerlendirmelerde bulunulmuştur.”

“Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki gelişmeler hakkında genel bir değerlendirme yapılmış; bilhassa Yunanistan’ın iyi komşuluğa aykırı tutum ve davranışlarının tarafımızdan hassasiyetle takip edildiği ifade edilmiş, Türkiye’nin hak ve menfaatlerinden asla taviz verilmeyeceği karar altına alınmıştır.”