Ana SayfaDünyaNATO 7 Rus diplomatın akreditasyonunu iptal etti

NATO 7 Rus diplomatın akreditasyonunu iptal etti

HABER MERKEZİ – Britanya ile Rusya arasında çift taraflı ajanlık yaptıkları belirtilen Skripallerin sinir gazı saldırısıyla zehirlenmeleri sonucu başlayan kriz sonrası AB üyesi 16 ülke ile ABD ve Kanada Rus diplomatları sınırdışı etmesinin ardından NATO da bünyesindeki 7 Rus diplomatın akreditasyonunu iptal ettiğini duyurdu.

Eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının İngiltere’nin Salisbury kentinde sinir gazı saldırısıyla zehirlenmeleri sonucu Britanya ve Rusya arasında başlayan kriz dünya geneline yayılmaya devam ediyor.

Avrupa Birliği üyesi 16 ülkenin de bazı Rus diplomatları sınırdışı edeceği açıklanmıştı.

Almanya, Fransa ve Polonya’nın 4’er; Litvanya ve Çekya’nın 3’er; Hollanda, Danimarka, İspanya ve İtalya’nın 2’şer; Letonya, Estonya, Finlandiya, İsveç ve Romanya’nın ise 1’er Rus yetkilinin sınırdışı edileceği belirtilmişti.

Bu gelişmenin ardından NATO’dan da bir açıklama geldi.

NATO, bünyesindeki 7 Rus diplomatın akreditasyonunu iptal ettiğini duyurdu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ititfakın genel merkezinde bulunan 7 Rus diplomatın akreditasyonlarını iptal ettiğini açıkladı.

Stoltenberg alınan kararın İngiltere’nin Salisbury kentindeki sinir gazı saldırısı sonrası müttefiklerin güvenlik kaygılarını yansıttığını söyledi.


Kriz giderek büyüyor: ABD ve AB ülkelerinden Rusya’ya diplomatik boykot