Ana SayfaBilim ve TeknolojiNeslinin tükenmesinden korkuluyordu: Antarktika’da 1.5 milyon penguen keşfedildi

Neslinin tükenmesinden korkuluyordu: Antarktika’da 1.5 milyon penguen keşfedildi

HABER MERKEZİ – Nesillerinin tükenme tehdidi altında olduğu düşünülen Adelie penguenlerine dair güzel bir haber geldi. Antartika’da 1.5 milyon penguenden oluşan dev koloni keşfedildi.

Bilim insanları, Antartika’da nesillerinin tükenmesinden endişe edilen adanın simgesi Adelie penguenlerine dair önemli bir bilgiye ulaştı.

Araştırmacıların ilk keşifleri, 2014’e ait uydu görüntülerinde fark ettikleri büyük miktarda guano yani penguen dışkısı oldu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre uydu görüntülerini inceleyen araştırmacılar dünyanın en büyük penguen kolonisini keşfettiklerini düşündü.

Araştırma ekibi zorlu koşulları nedeniyle çok az kişinin gidebildiği Danger Islands’a 2015 yılında ayak bastı. Ekip burada hem karadan sayım yaptı, hem de drone uçurarak gökyüzünden fotoğraflar çekti.

Sonuç ise onlar için tam bir süpriz oldu. Adada  Tam 751 bin 527 çift penguen burada yaşıyordu. Aralarında dünyanın en büyük üçüncü ve dördüncü kolonileri de vardı.

Araştırma sonuçları bilim dergisi Scientific Reports’ta yayınlandı ve büyük yankı uyandırdı.

‘Danger Islands koruma altına alınmalı’

Oxford Üniversitesi’ndeki araştırma ekibinden Tom Hart, “Kimsenin bakmadığı yerde bir şey bulmaya dair klasik bir örnekti. Danger Islands’a erişmek zor olduğu için kimse gerçekten denememişti bile” dedi.

Uzmanlar bu keşfin insanlara ‘Danger Islands gibi yerler, penguenlerin iklim değişikliği ve balıkçıların aşırı avcılığı gibi etkenlerden kaçarak göç edebilmesi için koruma altında bölge ilan edilmeli’ mesajını verdiğini ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Afrin’e yönelik operasyon 43'üncü gününde
Sonraki Haber
Şiddeti meşrulaştıran Yıldız, 'polislerden yardım alın' dedi ve ekledi: Şiddet gören kadın şükretmeli