Ana SayfaDünyaOxford Üniversitesi’nde ‘feminist atılım’: Kadın çalışmaları güçleniyor

Oxford Üniversitesi’nde ‘feminist atılım’: Kadın çalışmaları güçleniyor

HABER MERKEZİ – Oxford Üniversitesi’ndeki müfredatta artık kadın hakları ve feminizm çalışmaları daha fazla yer bulacak.

Oxford Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde yapılan bir dizi değişiklik ile feminist felsefeye dair yeni bir lisans programı başlatıldı.

Okuma listelerinde artık daha çok kadın filozofa yer verecek olan üniversite felsefe bölümünde eğitim vermeleri için yeni akademisyenler görevlendirdi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Oxford Üniversitesi’nin kısa bir süre öncesine kadar Felsefe Bölümü Başkanlığını yapan Profesör Edward Harcourt, yeni lisans programının ‘hem ilginç olduğu için hem de Oxford’daki feminist felsefenin güçlendirilmesi amaçlı’ olduğunu söyledi ve ekledi:

“Kadın öğrencilerimize felsefenin kendileri için olduğu mesajını vermek istiyoruz.”

‘Kadın yazarları öne çıkarmayı amaçlıyoruz’

Harcourt ayrıca okuma listelerindeki yazarların hangilerinin kadın olduğunun anlaşılması için, isimlerin yalnızca baş harfleri değil, tam isim olarak kullanılması istedi.

Profesör Harcourt bu uygulamayla da kadın yazarların öne çıkarılmasını amaçladıklarını söyledi.

Oxford Üniversitesi’nin Felsefe lisans bölümünün başına geçecek olan Profesör Paul Lodge da fakültelerinin okuma listelerinde ‘daha fazla kadın filozof yazarlar görmek istediklerini’ ifade etti.

Prof Lodge, herhangi bir kota koymadıklarını ama listelerin en az yüzde 40 kadın yazarlardan oluşmasını önerdiklerini söyledi.

Previous post
Suriye'de savaş sona ermeli - Stephen Hawking
Next post
Vekillikler düşürüldükçe HDP'nin Meclis'teki üyelikleri MHP'ye geçiyor