Ana SayfaGüncelÖzgürlükçü Demokrasi’ye polis baskınında gözaltına alınanların sayısı 27’ye yükseldi

Özgürlükçü Demokrasi’ye polis baskınında gözaltına alınanların sayısı 27’ye yükseldi

HABER MERKEZİ – Polis baskını yapılan ve TMSF’nin el koyduğu belirtilen Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi ve gazeteyi basan matbaaya ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 27’ye yükseldi.

Engin Basın Yayın San. Tic. Ltd. Şti. bünyesinde çıkan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin İstanbul Beyoğlu’nda bulunan merkez bürosu ve gazetenin basımının yapıldığı Gün Matbaacılık Reklam Film Basın Yayın Tanıtım San. Tic. Şti’ye dün gece polis baskın yapılmış ve her iki şirkete de TMSF tarafından el konulmuştu.

Yürütülen soruşturma kapsamında dünden bu yana gözaltına alınanların sayısının 27’ye yükseldiği öğrenildi.

Gözaltına altındakilerin “örgüt üyeliği” ve ”örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla suçlandığı belirtiliyor.

MA’nın haberine göre dünden bu yana matbaada arama ve kayıt işlemleri devam ediyor ve polisler kimseyi binaya yaklaştırmıyor.

Gazetenin Beyoğlu’ndan bulunan bürosunda da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilisi olduğunu belirten bir kişi beklemeye devam ediyor.

Gözaltına alınanların isimleri ise şöyle:

Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar, Gün Matbaası Sahibi Kasım Zengin, matbaa çalışanları Erdoğan Zamur, Kemal Kurt, Musa Kaya, Cemal Tunç, Kemal Daşdöğen, İrfan Karaca, Mehmet Emin Sumeli, İhsan Sinmiş, Uğur Selman Kelekçiler, Kazım Göçer, Necati Hızarcı, Mahmut Abay, Mehmet Özkara, Cumali Öz, Mürsel Demir, Polat Arslan, Süleyman Güneş, Cenk Kale, Cengiz Kaya, İsmail Ergene, Semih Tamay, Özgür Bozkurt, Sadettin Demirtaş ve soyadı öğrenilemeyen İsmail ile Muhammet.

Soruşturma kapsamında gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Yıldız’ın evine de baskın yapılmış, Yıldız’ın bulunmadığı evde telefonuna ve bilgisayarına el konulmuştu.

 

Previous post
İhraç edilen akademisyen Serdar Başçetin'e beraat ve tahliye
Next post
Afrinliler ÖSO’nun talanını anlattı, Habertürk “YPG yaptı” diye aktardı