Ana SayfaDünyaPakistan’ın ilk trans kadın haber spikeri: Marvia Malik

Pakistan’ın ilk trans kadın haber spikeri: Marvia Malik

HABER MERKEZİ – Pakistan’da ilk kez bir haber kanalı trans bir kadın spikeri ekrana çıkardı. İşi aldığı için çok mutlu olduğunu ve transların yaşam düzeyini iyileştirmek için de çalışacağını belirten Marvia Malik, “Kendim için kurduğum rüyanın ilk basamağına ulaşmayı başardım” dedi.

Pakistan’da bir haber kanalı bir ilke imza atarak gazetecilik okulu mezunu olan Marvia Malik isimli trans bir kadını ekrana çıkardı.

Kohenoor televizyonundaki ilk bültenini Cuma günü sunan Malik, işi aldığını ilk öğrendiğinde yaşadığı sevinci ‘kendimi çığlık atmamak için zor tuttum’ sözleri ile ifade etti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre ailesinin cinsel yönelimi gerekçesiyle kendisini reddettiğini belirten Malik aldığı görev için “Kendim için kurduğum rüyanın ilk basamağına ulaşmayı başardım” dedi.

Pakistan’daki trans bireylerin yaşam düzeylerini iyileştirmek için çalışacağını da söyleyen Malik, “Topluluğumuz eşit muamele görmeli ve cinsiyete dayalı ayrımcılık olmamalı. Eşit haklara sahip olmalı ve toplum içinde sıradan vatandaşlar olarak görülmeliyiz” diye konuştu.

Kohenoor televizyonunun sahibi ise Malik’in cinsiyeti yüzünden değil yetenekleri yüzünden işe alındığını açıkladı.

Translar ayrımcılığa maruz kalıyor

Öte yandan bu ay içinde Pakistan Senatosu transların, kendi cinsiyetlerine kendilerinin karar verebileceği şeklinde bir yasayı onayladı.

Pakistan’da translar yoğun biçimde ayrımcılığa maruz bırakılıyor ve iş bulmakta güçlük çekiyor. Trans yurttaşlar bu yüzden dilencilik ve seks işçiliği yapmak zorunda bırakılıyor.