Ana SayfaDünyaPentagon’dan Minbiç açıklaması: Çekilmiyoruz

Pentagon’dan Minbiç açıklaması: Çekilmiyoruz

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin’den sonra operasyonların Suriye’deki Minbiç’ten, Irak’taki Şengal’e doğru genişletileceğine ilişkin açıklamalarını değerlendiren Pentagon Sözcüsü Robert Manning, Minbiç’teki güçlerini çekmeyeceklerini ve ABD’nin Türkiye’nin operasyonlarını sınır bölgelerinin ötesine ilerletmemesi yönündeki beklentisini dile getirdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Robert Manning, haftalık basın brifinginde Kuzey Suriye’deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Afrin’deki durumdan kaygılı olduklarını belirten Manning, tarafları IŞİD ile mücadeleye odaklanmaya davet etti ve “Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarının farkındayız. Ancak öte yandan nüfusun yoğun olduğu bölgelerdeki çatışma ihtimalinden kaygılıyız” dedi.

Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel’in haberine göre Pentagon Sözcüsü, “Sınır bölgelerinin ötesindeki alanlardaki operasyonlar insani durumun daha da kötüleşmesine neden olacaktır” ifadelerini kullandı.

Pentagon Sözcüsü Manning, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’in bugün yaptığı açıklamalara benzer bir şekilde şunları söyledi:

“Sivillerin insani yardıma ve temiz suya ulaşımının engellendiğine ilişkin haberlerden de kaygılıyız. Tüm tarafları kaynakların tüm Suriye’ye ulaştırılmasının önünü açmaya davet ediyoruz.”


ABD: Afrin’den son 48 saattir gelen haberler endişe verici


‘Minbiç’ten çekilmiyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın operasyonların Minbiç’e, Kobani’ye hatta Şengal’e doğru genişleteceklerine ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Manning, “Minbiç’ten çekilmiyoruz” mesajı verdi.

“Türkiye ile yakın temas içindeyiz. Diplomatik müzakerelerde sonuç odaklı bir mekanizmamız var” diyen Sözcü Manning, Amerikan askerlerinin Minbiç’te olduğunu hatırlatarak, “Biz bütün taraflara ABD güçlerinin orada olduğunu ve orada kalmaları için gereken tedbirleri alacağımızı hatırlattık” şeklinde konuştu.

Manning, ABD’nin kendi güçlerini Minbiç’ten çekeceğine dair bir işaret olmadığını da sözlerine ekledi.


Erdoğan’ın Suriye’den Irak’a uzanan ‘operasyon rotası’: Minbiç, Kamişlo, Şengal…

Previous post
TSK ve ÖSO grupları Afrin’de: İki ayda neler oldu, kim ne dedi?
Next post
Tutuklu gazeteci Yılmaz hakkında arama kararı çıkarıldı, evi basıldı