Ana SayfaDünya‘Planlı cinayet gibi’: ABD’de polis silahsız bir siyah erkeği vurarak öldürdü

‘Planlı cinayet gibi’: ABD’de polis silahsız bir siyah erkeği vurarak öldürdü

HABER MERKEZİ – 34 yaşındaki Danny Ray Thomas isimli bir siyah erkek, polis tarafından göğsünden tek kurşunla öldürüldü. Depresyon tedavisi gördüğü belirtilen Thomas’ın silahsız olduğu öğrenildi.

ABD’nin Houston kentinde bir polis, silahsız bir siyah erkeği vurarak öldürdü.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre polis aracındaki kameraya yansıyan görüntülerde, 34 yaşındaki Danny Ray Thomas’ın bir polise doğru pantolonu inik halde yürüdüğü gözüküyor.

Cameron Brewer isimli polisin ateş açmadan önce “Yere yat” diye bağırdığı duyuluyor.

Bir görgü tanığı tarafından çekilen başka bir videoda ise, etraftakilerin polisin Thomas’ın üzerinde şok tabancası kullanacağını tahmin ettiği duyuluyor.

Olayı filme alan Kaaryn Young, “Şok tabancasıyla vurulmak üzere” diyor ve hemen ardından silah sesi duyuluyor. Daha sonra Young “Adamı vurdu mu? Şok tabancası kullanmalıydı. Sokak ortasında adamı vurmamalıydı” diyor.

Göğsünden tek kurşunla öldürüldü

Houston Polisi’nden yapılan açıklamada, “Thomas’ın yoğun trafik bulunan bir kavşakta yürürken görüldüğü, Brewer’ın da kendisini pantolonu ayaklarına kadar inik, kendi kendine konuşurken ve geçen araçlara vururken gördüğü” belirtildi.

Açıklamada “Thomas daha sonra beyaz bir araca vurdu, şöför dışarı çıktı ve şüpheliyle kavga etti. Güvenliğini tehdit altında hisseden polis memuru silah kullandı ve Thomas’ı bir kez göğsünden vurdu” denildi.

Yanında şok tabancası da bulunan Brewer’in idari izne çıkartıldığı belirtilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Alton Sterling’i öldüren polislere suçlama yok: ‘Meşru güç kullanıldı’


 ‘Planlı cinayet gibi’

Thomas’ın ailesi çocuklarının depresyon tedavisi gördüğünü söyledi. Kız kardeşi Kita Thomas-Smith de Houston Belediyesi’nde yapılan toplantıda, siyasetçileri “polis zulmüne” karşı bir şeyler yapmaya çağırdı.

Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner ise “Kesinlikle acınızı hissediyorum. Alınan her yaşam için üzgünüz” dedi.

Smith daha sonra yaptığı açıklamada, “Planlı cinayet gibi. Polise doğru yürüdüğü, koşmadığı, zarar verme niyeti olmadığı çok net şekilde gözüküyor” diye konuştu.


ABD’de 2017 yılında polis sadece 14 gün kimseyi öldürmedi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Çığır açıcı’: Hafıza kaybı tedavisi için ‘hafıza tekrarı’ metodu geliştirildi
Sonraki Haber
Filmmor Kadın Filmleri Festivali 30 Mart’ta İzmir'de