Ana SayfaDünyaPutin açıkladı: Sonsuz menzilli füze geliştirdik

Putin açıkladı: Sonsuz menzilli füze geliştirdik

HABER MERKEZİ – Seçimlere sayılı haftalar kala yıllık konuşmasını gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya’nın geliştirdiği yeni silahların üzerinde durduğu konuşmasında, Rusya veya müttefiklerinden birine karşı nükleer silah kullanılması halinde derhal karşılık verileceğini söyledi.

Federal Meclis’in üyelerine hitaben geleneksel yıllık konuşmasını bu sene 18 Mart’ta düzenlenecek seçim öncesi yapan Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin, önümüzdeki altı yılda yoksulluğu yarı yarıya azaltma vaadinde bulundu.

Rusya’nın sağlık sistemi konusunda adımlar atması, yaşam standardının yükselmesi ve askeri altyapının değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Putin, yeni silah sistemleri geliştirdiklerini duyurdu.

Putin, geliştirilen füzelere Rusya dışında başka hiçbir ülkenin sahip olmadığını savundu.

‘Geliştirilen nükleer füzenin menzili sonsuz’

Rusya’nın 2017 sonunda yeni bir nükleer füze denemesini yaptığını kaydeden Putin, bu yeni füzenin dünyanın neredeyse her noktasına ulaşabileceğini belirterek, “Geliştirdiğimiz füzenin menzili sonsuz” dedi.

Putin ayrıca hiçbir füzesavarın tespit edip izleyemeyeceği, süpersonik (sesten hızlı) yeni bir silahları olduğunu da kaydetti.

Son olarak Putin, Rusya ya da müttefiklerinden birine karşı nükleer silah kullanılması halinde, bu saldırıya Rusya’ya yapılmış bir saldırı gözüyle bakılıp derhal karşılık verileceğini söyledi.