Ana SayfaGüncelRusya’da konuşan Çavuşoğlu: Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler kopma noktasında

Rusya’da konuşan Çavuşoğlu: Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler kopma noktasında

HABER MERKEZİ – Gün içinde ABD ile devam eden Minbiç görüşmeleri hakkında bilgi veren ve “Son toplantıda tabii farklı olduğumuz şeyler olabilir ama bir anlayışa doğru gidiliyor” diyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Moskova’da bir üniversitede verdiği demeçte ise Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin kopma noktasında olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova’daki bir üniversitede verdiği demeçte, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin kopma noktasında olduğunu söyledi.

Sputnik’in haberine göre Çavuşoğlu ayrıca, ABD’nin, Türkiye ile normal bir diyalog sürdürebilmesi için YPG’ye silah göndermeyi bırakması gerektiğini ifade etti.

Rus Haber Ajansı (TACC) Genel Müdürü Sergey Mikhaylov’u da ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, ziyaretin ardından Rus basın yayın organlarının temsilcileri ile yaptığı kahvaltıda ise Washington’ı ‘sözünü tutmamak’ ile itham etti.

“Türk halkı ABD’ye çok olumsuz bakıyor. Zira sözlerini tutmuyor ve sürekli yalan söylüyorlar. Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler kopma noktasında bulunmakta. İlişkilerin tamamen kopmaması için şubat ayında bazı çalışma grupları kuruldu. Onlara bir şart koştuk: ‘Eğer sözlerinizi yine tutmazsanız biz de sabırlı davranmayı bırakacağız’ dedik. Böyle bir ilişkiyi sürdürmemizin ne anlamı var?”


Çavuşoğlu’na göre “yol haritası net değil ama YPG, ABD ve Türkiye nezaretinde Minbiç’ten çekilecek”

Trump serbest bırakılmasını istemişti: Türkiye’de tutuklu rahip için müebbet istemi