Ana SayfaDünyaRusya’yı suçlayan Salih Müslim’den Afrin açıklaması

Rusya’yı suçlayan Salih Müslim’den Afrin açıklaması

HABER MERKEZİ – AFP’nin sorularını yanıtlayan Salih Müslim, Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonu konusunda Rusya’yı suçlayarak “Türkiye’ye yeşil ışık yaktılar” dedi. Müslim, TSK ve ÖSO gruplarının Afrin kent merkezinin kontrolünü ele geçirmesi sonrası ise YPG’nin ‘gerilla savaşı’na yöneleceğini söyledi.

PYD eski eş başkanı Salih Müslim, İsveç’in Stockholm kentinde uluslararası haber ajansı AFP’nin sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik 20 Ocak’ta başlattığı ve halen sürdürdüğü operasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Müslim, Rusya’yı suçladı ve “Türkiye’ye yeşil ışık yaktılar” dedi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Rusya’yı suçlayan Müslim, şunları söyledi:

“Ruslar bizi hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü Suriye’ye geldiklerinde bazı yükümlülükleri vardı. Evet, (Suriye) rejimin çağrısıyla geldiler ama o zaman Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruma sözü vermişlerdi. Ama şimdi Türkiye Suriye’nin kuzeyindeki tüm Şehba Bölgesi’ni işgal ediyor. Afrin’i işgal ediyorlar. Direnişe rağmen Rusya hiçbir şey yapmadı. Türkiye’ye yeşil ışık yaktılar; bunda sadece biz değil herkes hemfikir. Rusya yeşil ışık yakmasaydı bunu yapamazlardı.”

‘YPG gerilla savaşına yönelecek’

Salih Müslim, YPG’nin nasıl hareket edeceği sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

“(Savaşa) Hala devam ediyorlar. Gelecekte de devam edecekler. Ama savaşma şekillerini değiştirecekler. Cephe savaşı yapmak yerine gerilla savaşına yönelecekler. Başaracaklarına inanıyorum.”

Britanya’nın önde gelen gazetelerinden Guardian da TSK ve ÖSO gruplarının Afrin kent merkezinin kontrolünü ele geçirmesi sonrası YPG’nin ‘gerilla savaşı’ ile yanıt vermeye hazırlandığını yazmıştı.

Gazetenin Orta Doğu Muhabiri Martin Chulov imzalı haberde, YPG’li bazı güçlerin kent merkezinden çekilirken, bazılarının ise TSK ve ÖSO güçlerine vur-kaç tekniğiyle saldırma amacıyla Afrin’de kaldığı kaydedilmişti.


Türkiye’nin ‘Afrin hesabı’ Economist’te: İdlib’den kaçacak mülteciler Afrin’e mi getirilecek?

TSK ve ÖSO grupları Afrin’de: İki ayda neler oldu, kim ne dedi?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tüm zamanların en yüksek seviyesi: Dolar/TL 4'ü geçti
Sonraki Haber
Queer sinema örneği 'Duck Butter'dan fragman