Ana SayfaBilim ve Teknoloji‘Sansür’: İnternete RTÜK denetimi yasalaştı

‘Sansür’: İnternete RTÜK denetimi yasalaştı

HABER MERKEZİ – RTÜK’ün internet ortamına müdahale edebilmesine imkan tanıyan denetimi getiren yasa tasarısı Meclis’te kabul edilerek yasalaştı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) dijital yayın platformlarına müdahale edebilmesine olanak sağlayan yasa tasarısı TBMM’de kabul edildi.

Neler getiriyor?

BBC Türkçe’de yer alan habere göre yasalaşan düzenleme şunları getiriyor:

  • RTÜK’ten geçici yayın hakkı veya yayın lisansı bulunan medya hizmet sağlayıcısı kuruluşlar, bu hak ve lisansları ile yayınlarını internet ortamından da sunabilecek.
  • İnternet ortamındaki yayınların devamı için bu platformlar RTÜK’ten yayın lisansı ve de yayın iletim yetkisi almak zorunda kalacak.
  • Sulh ceza hakimi, internet ortamındaki yayınla ilgili içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesine en geç 24 saat içinde duruşma yapmaksızın karar verilebilecek.
  • İnternet ortamından radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerinin sunumuna, iletimine, internet ortamından medya hizmet sağlayıcılara yayın lisansı, platform işletmelerine de yayın iletim yetkisi verilmesine, bu yayınların denetlenmesine ve maddenin uygulanmasına ilişkin esas ve usulleri RTÜK ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu belirleyecek.

Gündeme geldiğinden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) düzenlemeye karşı çıkmıştı.

Düzenlemeyi eleştirenler, Türkiye’de internet yayıncılığına ‘sansür’ getirildiğini belirtiyor.


‘Sansür uygulaması’: Netflix ve YouTube gibi dijital yayın platformlarına RTÜK denetimi

Previous post
Fed faiz kararını açıkladı
Next post
Dışişleri Bakanlığı'ndan Afrin'e operasyonu kınayan Merkel'e tepki