Ana SayfaGüncel‘Satış’ açıklaması sonrası Aydın Doğan’dan veda mesajı

‘Satış’ açıklaması sonrası Aydın Doğan’dan veda mesajı

HABER MERKEZİ – Doğan Medya Grubu’nun satışı konusunda Demirören Medya Grubu ile görüşmelere başladığının kesinleşmesi üzerine bir açıklama yapan Aydın Doğan, yayıncı olarak, ‘devletin çıkarlarını, milletin hak ve hukukunu korumaya özen gösterdiğini’ ifade ederek, “Geldiğim bu aşamada, kendi isteğimle, yayıncılık mesleğime nokta koymaya karar verdim” dedi.

Doğan Medya Grubu’nun Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP), grubun Demirören Medya Grubu’na satışı ve devri konusunda görüşmelere başlandığını açıklamasının ardından, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Açıklamasında Doğan Grubu’na giden yolu anlatan Aydın Doğan, grubun, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren ‘önemli bir ekonomik değer haline geldiğini’ kaydetti.

1979 yılında da medya sektörüne yazılı basın ile girdiğini aktaran Doğan, “Yayıncı olarak, gazeteciliğin evrensel kurallarına bağlı kalarak bağımsız ve objektif haberciliğe büyük önem verdim. Devletimizin çıkarlarını, milletimizin hak ve hukukunu korumaya özen gösterdim. Benim ve ailem için Türkiye sevdası en büyük tutku oldu” dedi ve şöyle devam etti:

“Artık 80 yaşını geride bırakmış bulunuyorum. Geldiğim bu aşamada, kendi isteğimle, yayıncılık mesleğime nokta koymaya karar verdim.

Bu karar doğrultusunda, daha önce Milliyet gazetesini grubumuzdan satın alan ve dolayısıyla medya tecrübesi olan 60 yıllık arkadaşımız Demirören ailesi ile satış görüşmelerine başladık. 22 Mart Perşembe sabahı ön protokolü imzaladık. Bu mutabakatın herkes için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Protokolün yürürlüğe girmesi ve nihai satışın gerçekleşmesi için gereken işlemlere başlanmış bulunulmaktadır.”

Ne olmuştu?

Doğan Medya Grubu, KAP’a, Erdoğan Demirören’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding’deki Demirören Medya Grubu’na grubun satışı ve devri konusunda görüşmelere başlandığını açıklamıştı.

KAP’a yapılan açıklamada, iki grup arasındaki satış ve devir görüşmelerinin, “890 milyon ABD Doları hisse değeri” üzerinden başladığı kaydedilmişti.



Doğan Medya Grubu bünyesindeki kuruluşlar

Haber Ajansı
Doğan Haber Ajansı (DHA)
Televizyon
Kanal D, CNN Türk, Tv2, Dream TV, Dream Türk
Gazeteler
Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME
Haber Portalları
hurriyet.com.tr, posta.com.tr, fanatik.com.tr, hurriyetdailynews.com
Dergiler
Doğan Burda Yayıncılık (Autoshow, Autoshow Tercih Rehberi, Atlas, Foto Atlas, Atlas Tatil, Atlas İstanbul, Atlas Tarih, Acıbadem Hayat, Beef&Fish, Blue Jean, Head Bang, Bulvar216, Brides, Burda, Burda Büyük Beden, Campus, Capital, Chip, Elle, Elle Man, Diabetic Living, Elle Wedding, Elle Decoration, Elle Shooping Book, Elle Beauty Book, Elele, Bebeğimle Elele, Evim, Evbahçe, Ekonomist, CeoLife, Formsante, Pozitif, Hello, Hello Fashion, Hey Girl, Yaz Keyfi, Hotelier, Güncel Hukuk, Haftasonu, İstanbul Shooping Guide, İzmir Guide, Ankara Shopping Guide, İstanbul Life, Best of İstanbul, Lezzet, Şımartan Tatlar, Level, Maison Française, Maison Française Banyo Mutfak, Maison Française Emlak Yaşam ve Mimarlık, Maison Française Celebrity Homes, Medicana, Pedal, PC Net, Popular Science, Sağlıkla Randevu, Start Up, Tempo, The Rake, Dolce Vita, Tempo Astroloji, Tempo Sanat, The Economist Tempo, Tempo Travel, Yacht Türkiye, Revolution, Tekstil İşveren), Doğan Egmont, Doğan Kitapçılık
Radyo Yayıncılığı
Radyo D, Slow Türk, CNN Türk Radyo, radyonom.com
TV ve Müzik Prodüksiyon
D Productions, InDHouse, Kanal D Home Video, Doğan Music Company
Online reklam ve e-pazarlama
MedyaNet, www.arabam.com, www.hurriyetemlak.com, www.hurriyetoto.com, www.yenibiris.com, www.ekolay.net, www.yakala.co, hurriyetaile.com, mahmure.com, bigpara.com
Basım, Dağıtım ve Dış Ticaret
Doğan Dağıtım (Yaysat), Doğan Printing Center, Doğan Media International, Doğan Dış Ticaret
Dijital TV Platformu
D-Smart, Blu TV
Avrupa Faaliyetleri
Kanal D Romanya, Euro D